Libyas leder Muammar Gaddafi mener ulovlig innvandring til Europa er et alvorlig problem. Han er villig til å bidra i arbeidet for å stanse innvandringen dersom EU bidrar med minst 5 milliarder euro i året. Foto: EPA/ETTORE FERRARI/ANSA/Scanpix
Libyas leder Muammar Gaddafi mener ulovlig innvandring til Europa er et alvorlig problem. Han er villig til å bidra i arbeidet for å stanse innvandringen dersom EU bidrar med minst 5 milliarder euro i året. Foto: EPA/ETTORE FERRARI/ANSA/Scanpix Vis mer

Gaddafi vil ha betalt for å stanse flyktninger

Hvis ikke kan Europa bli et nytt Afrika, advarer han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Libyas leder Muammar Gaddafi vil ha betalt for å stanse den ulovlige innvandringen til Europa.

Om den «svært farlige» innvandringen ikke blir stanset, kan Europa bli et nytt Afrika, advarer Muammar Gaddafi.

- I morgen er Europa kanskje ikke lenger europeisk og kanskje til og med svart, for det finnes millioner som ønsker å komme inn, sa den libyske lederen da han besøkte Italias hovedstad Roma mandag.

- Vi vet ikke hvordan de hvite og kristne europeerne vil reagere på denne tilstrømningen av sultne og uvitende afrikanere. Vi vet ikke om Europa vil forbli et framskredet og samlet kontinent, eller om det vil bli ødelagt, sa han.

Ifølge Gaddafi er Libya «inngangsdøra til Europa» for ulovlige innvandrere.

Han sier seg imidlertid villig til å stenge døra - på betingelse av at EU betaler ham 5 milliarder euro i året.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer