Gaddafis sønn varsler endringer i regimet

En av sønnene til Muammar Gaddafi varsler endringer i Libyas regime. Men diktatoren skal angivelig fortsatt ha en rolle som nasjonens far og rådgiver.

ENDRINGER: En av sønnene til Muammar Gaddafi varsler endringer i Libyas regime, men mener diktatoren fortsatt skal ha en nøkkelrolle. REUTERS/Ismail  Zetouny/Files (LIBYA - Tags: POLITICS CRIME LAW)
ENDRINGER: En av sønnene til Muammar Gaddafi varsler endringer i Libyas regime, men mener diktatoren fortsatt skal ha en nøkkelrolle. REUTERS/Ismail Zetouny/Files (LIBYA - Tags: POLITICS CRIME LAW)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med den britiske avisa Financial Times beskriver Saadi Gaddafi den siste ukas uro som et «positivt jordskjelv».

- Etter dette positive jordskjelvet må vi gjøre noe for Libya. Vi må få inn nytt blod til å styre landet.

Saadi Gaddafi hevder at hans eldre bror Saif al-Islam er i ferd med å skrive en ny grunnlov som snart vil bli gjort offentlig. Meningen er at Muammar Gaddafi skal fortsette som «den store far» og ha en rolle som rådgiver.

- Folk protesterer mot styret til faren min, det er normal. Alle må ha frihet til å uttrykke meningene sine, sier Saadi, som er tidligere profesjonell fotballspiller.

Han legger imidlertid til at regimet ikke vil nøle med å bruke makt for å beskytte oljeindustrien i landet.

- Hæren er fortsatt veldig sterk. Hvis vi hører noe, så sender vi av gårde noen bataljoner. Når folk ser hæren, blir de redde, sier Saadi Gaddafi på telefon fra den libyske hovedstaden Tripoli.

NTB