Gaddafis spionsjef arrestert

Etterlyst av den internasjonale straffedomstolen.

ARRESTERT: Muammar Kadhafis spionsjef (t.v), Abdullah al-Senussi, ble i dag pågrepet i Mauritania. Foto: EPA/SABRI ELMHHEDWI/SCANPIX
ARRESTERT: Muammar Kadhafis spionsjef (t.v), Abdullah al-Senussi, ble i dag pågrepet i Mauritania. Foto: EPA/SABRI ELMHHEDWI/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Libyas tidligere etterretningssjef Abdullah al-Senussi er arrestert i Mauritania, opplyser en sikkerhetskilde. Libyas makthavere bekrefter opplysningene.

Ifølge kilden ble Senussi pågrepet på flyplassen i hovedstaden Nouakchott, etter ankomst med et rutefly fra Casablanca i Marokko. Senussi skal ha brukt et falskt malisk pass.

En talsmann for Det nasjonale overgangsrådet (NTC) i Libya, Mohammed al-Harizi, sier Mauritanias utenriksdepartement har bekreftet at Senussi er tatt.

Senussi, som var en av Muammar Gaddafis nære medarbeidere, er etterlyst av Den internasjonale straffedomstolen (ICC), som anklager ham for forbrytelser mot menneskeheten.

Etterretningstjenesten var en av de mektigste og mest effektive institusjonene for undertrykkelse av opposisjon i Gaddafi-regimet, ifølge ICC. Senussi var indirekte ansvarlig for drap og forfølgelse av politiske motstandere i opprørshovedstaden Benghazi, ifølge den internasjonale domstolens arrestordre.

Senussi var svoger til nå avdøde Gaddafi og anklages for å ha spilt en betydelig rolle i det tidligere libyske regimets forsøk på å knuse opprøret da det brøt ut i februar i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer