Gal hund på rømmen

Politiet brukte pepperspray og maskinpistol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Den svært spesielle hendelsen fant sted i Florø kommune i Sogn og Fjordane. Politiet ble tilkalt av en mann som følte seg truet av en hund som ikke var i bånd.

Men heller ikke politiet klarte å få kontroll over situasjonen.

- Politiet hadde store problemer med en hund i går ettermiddag, sier jourhavende Terje Gjertsen ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.no.

- Hunden var meget hissig og ikke i bånd, og den var en fare for omgivelsene. Det var ikke mulig å få kontroll over den, forteller Gjertsen. Han har aldri hørt om liknende.

- Nei, i min tid i politiet har vi alltid klart å få kontroll på hunder.

Forsvarte seg med rive

Ifølge BT ble politiet kontaktet av en mann som raket ute på et jorde da han ble angrepet av hunden. Mannen forsvarte seg med riva og klarte å komme seg inn i bilen sin. Derfra ringte han politiet.

Men hunden hadde ikke større respekt for lovens lange arm og gikk til angrep også på patruljen som ankom.

Politiet vet ikke hva slags rase hunden tilhører eller hvem som er eieren. Ifølge BT brukte politiet pepperspray på det rasende dyret uten å komme noen vei.

- Den virket rett og slett forstyrret. Vi prøvde å få kontroll over den ved hjelp av pepperspray, men det hadde tilsynelatende ingen virkning, fortalte operasjonsleder Nils Erik Eggen til BT i natt.

Til slutt fikk tjenestefolkene klarsignal til å avlive hunden. De skjøt med maskinpistol mot det rasende dyret og traff hunden mellom brystet og halsen.

- Likevel spratt hunden opp i været og forsvant ut i skogen, fortalte operasjonlederen til Bergens Tidende.

I natt har politiet fortsatt jakten på den skadde hunden. I morgentimene var den fortsatt ikke funnet.