- Galaxy S4 mangler wow-faktor

Selv om den pauser videoen hvis du ser bort fra skjermen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samsungs nye mobilflaggskip Galaxy S4 ble i lansert i natt norsk tid, med brask, bram og steppdansing.

Den kommer med noen muligheter norske mobilbrukere flest ikke har testet ennå:

• Øyescrolling: Mobilen følger med på hvordan du leser og oppfører seg deretter. For eksempel: Hvis du ser på video, men ser bort et øyeblikk, skal videoen pauses. Og settes i gang igjen når du ser tilbake.

• Oversetting: Skal være i stand til å oversette tekst og tale fra og til ni ulike språk. - Du vil kunne være i stand til å snakke med venner verden over uten noen språkbarrierer, sa Samsung-sjef JK Shin under lanseringen, ifølge Guardian.

Iphone-konkurrent Samsung prøver å angripe det øverste sjiktet i markedet, hvor Iphone har hatt størst markedsandel siden telefonen ble lansert. Reuters bemerker at Apple blir angrepet på hjemmebane.

Enkelte analytikere er postive og mener Apple nå må svare hvis de ikke skal bli fravristet mobiltronen.

Teknostedet Gizmodo er derimot ikke over seg av begeistring. Etter uker med hyping og lekkasjer, konkluderes det med at telefonen kanskje ikke leverer så veldig mye mer enn forgjengeren.

De har gjort et tidlig dypdykk og erkjenner at telefonen inneholder en rekke nye funksjoner der øyescrollingen er den heteste nyheten. Ifølge Gizmodo fungerer det ikke optimalt og telefonen kan finne på å scrolle når du ikke ønsker det. De fremhever heller da pause-funksjonen der videoen stanser når du tar øynene bort fra skjermen.

- Ingen wow-faktor En helsefunksjonen som kan lagre dine bevegelser og matinntak koblet opp mot din helsehverdag fremheves også som bra.
Men teknostedet konkluderer til slutt med at Samsung S4 virker uinspirert og at mange av de nye funksjonene ikke vil bli brukt av brukerne, tror de.

- Det er ingen wow-faktor her, skriver nettstedet.

Cnet har sammenliknet de tekniske sidene til nykomlingen med de naturlige konkurrentene Iphone 5, HTC One og Blackberry Z10.

Aksjemarkedet svarte på lanseringen med å sende Samsung-aksjen noe ned.