Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gale etter rabiesvaksine

Pågangen etter rabiesvaksine er nå større enn legekontorene klarer å bite over. Folkehelsa anbefalte nylig rabiesvaksine for enkelte reisende , og resultatet er blitt en veritabel vaksineepidemi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå ber norske helsemyndigheter utenlandsreisende ta til vettet.

- De aller fleste som reiser til et område med rabies anbefales ikke å vaksinere seg på forhånd, skriver Folkehelsa i en pressemelding.

Etter at en svensk 19-åring døde av rabies tidligere i år, minnet Folkehelsa sist uke om at det er lurt å vaksinere seg hvis man skal til steder med rabiessmitte og det er lang vei til legehjelp. Resultatet ble et rush av folk som ønsket rabiesvaksine. Helt unødvendig mener Folkehelsa.

- Med rask tilgjengelighet mener vi som en tommelfingerregel der det tar mer enn et døgn å komme i kontakt med helsevesen, opplyser Folkehelsa.

Da inkubasjonstiden vanligvis er minst tre uker og svært sjelden under ni dager har de fleste turister god tid til å få vaksine hvis uhellet/villdyret skulle være ute.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media