Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Galina-drapet: - Burde fanget opp nødanropet

Bistandsadvokaten reagerer på at politiet ikke fanget opp nødanropet.

DREPT I BILEN: Galina Sandeva (28) ble funnet drept i sin egen bil, en bulgarsk registrert Ford Fiesta, på Bispekaia torsdag forrige uke. Dette bildet er omkring ett år gammelt, og er ikke fra den samme bilen som hun ble funnet drept i. Foto: Privat
DREPT I BILEN: Galina Sandeva (28) ble funnet drept i sin egen bil, en bulgarsk registrert Ford Fiesta, på Bispekaia torsdag forrige uke. Dette bildet er omkring ett år gammelt, og er ikke fra den samme bilen som hun ble funnet drept i. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er alltid uheldig at man ikke fanger opp et nødanrop som er reelt, men ifølge statistikken er jo 75 prosent av alle slike oppringninger faktisk såkalte lommeoppringninger. Det er vanskelig å kritisere politiet for det, men det er selvfølgelig ønskelig at de hadde oppfattet det som et reelt nødanrop, sier familiens bistandsadvokat Camilla Wiermyhr til NTB.

Tidligere onsdag opplyste politiet på en pressekonferanse at de mottok et nødanrop fra 28-åringens mobiltelefon ved Bispekaia klokka 21.32 forrige onsdag.

Oppringningen ble besvart etter ti sekunder og varte i åtte sekunder. Men det var ingen samtale og politiet oppfattet det som en lommeoppringing.

Det skal ikke ha blitt gjort noen forsøk på å ringe tilbake etter det tause nødanropet.

Tror drapsmann tok med seg telefonen Politiet mistenker at Galina Sandevas drapsmann tok med seg mobiltelefonen hennes, en svart Globul M100, fra bilen hvor hun ble drept onsdag i forrige uke.

Stein Olav Bredli, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, sier de er svært interessert i informasjon om telefonen, som selges av et telenoreide bulgarsk selskap.

TIDSLINJE: Politiet har denne informasjonen om Sandevas bevegelser dagen hun ble drept. Foto: Politiet
TIDSLINJE: Politiet har denne informasjonen om Sandevas bevegelser dagen hun ble drept. Foto: Politiet Vis mer

Telefonen ble sist registrert på en basestasjon på St. Hanshaugen/Ila i Oslo kl. 22.32, omtrent en time etter at politiet mener 28 år gamle Sandeva ble drept på Bispekaia ved Operaen i Oslo sentrum.

Bredli ønsket ikke å kommentere om telefonen er brukt i tidsrommet fra nødanropet til den var innom basestasjonen på St. Hanshaugen. Politiet har kartlagt at telefonen har slått inn på flere basestasjoner på veien, men at det er vanskelig å trekke ut reiseveien, fordi basestasjonene overlapper hverandre.

- Vi håper at telesporene vil hjelpe oss med hva slags reisemåte personen har brukt fra åstedet, sa Bredli.

Begraves i Bulgaria Galina Sandevas mor har vært i Norge og identifisert datteren. Hun reiser hjem julaften. Datteren skal gravlegges hjemme i Bulgaria.

- Det har vært en ekstrem påkjenning for henne med mye praktisk arbeid i forhold til politiet og ikke minst å få besørget hjemtransport til Bulgaria, sier Wiermyhr.

Selv om familien reiser hjem vil bistandsadvokaten ivareta familiens interesser i saken.

FORSVUNNET: Galina Sandeva hadde en telefon av denne typen. Den er forsvunnet, og politiet ønsker informasjon om den. Foto: Politiet.
FORSVUNNET: Galina Sandeva hadde en telefon av denne typen. Den er forsvunnet, og politiet ønsker informasjon om den. Foto: Politiet. Vis mer

- Det er en enormt stor etterforskning som innebærer å sette seg inn i alle nye skritt. Jeg kan begjære nye etterforskningsskritt hvis jeg ser behov for det. Jeg tenker da spesielt på at mobildatatrafikken vil stå helt sentralt her, sier bistandsadvokaten som har tro på at politiet kommer til å oppklare drapssaken

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media