Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Galina-siktet oppsøkte en annen prostituert kvelden før drapet

24-åringen som drepte Galina Sandeva forsøkte å gjøre en avtale med en prostituert kvelden før drapet. Hun avslo å møte drapsmannen.

DREPT: Galina Sandeva (28) funnet drept i sin egen bil, en bulgarsk registrert Ford Fiesta, på Bispekaia torsdag 17. desember. Politiet mener hun ble drept kvelden før. Foto: Privat
Foto: Privat
DREPT: Galina Sandeva (28) funnet drept i sin egen bil, en bulgarsk registrert Ford Fiesta, på Bispekaia torsdag 17. desember. Politiet mener hun ble drept kvelden før. Foto: Privat Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet kjenner til at 24 åringen forsøkte å «bestille» en prostituert via en mye brukt prostitusjonsnettside kvelden før han drepte Galina Sandeva.

24-åringen tok etter det Dagbladet får opplyst, kontakt med den prostituerte kvinnen ved 23-tiden tirsdag 15. desember. Han skal både ha sendt sms og ringt. Den prostituerte kvinnen skal ha fortalt at hun var for trøtt til å møte ham. 

- Det kan ha reddet livet hennes, sier en kilde med kjennskap til prostitusjonsmiljøet til Dagbladet.

Under et døgn seinere hadde 24 åringen drept Galina Sandeva på Bispekaia i Oslo.

DRAPSSIKTET: 24-åringen har innrømmet å ha tatt livet av Galina Sandeva, men erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen for forsettelig drap. Foto: Privat
DRAPSSIKTET: 24-åringen har innrømmet å ha tatt livet av Galina Sandeva, men erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen for forsettelig drap. Foto: Privat Vis mer

- Dette er informasjon politiet er kjent med og jobber med, men vi vil ikke si noe ytterligere om hva som framkommer i vitneavhør. Vi kartlegger alt rundt siktede, dagene i forkant og tidsrommet rundt drapet er veldig viktig for politiet, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslopolitiet til Dagbladet.

Dagbladet har snakket med kvinnen som skal ha blitt kontaktet av 24-åringen tirsdag 15. desember. Hun ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

Sjekker motivet Politiet mener at 24-åringen og Sandeva møttes for første gang samme kvelden som hun ble drept.

Et vesentlig spørsmål for etterforskerne er om 24-åringen har oppsøkt prostituerte med voldelige intensjoner, eller med den hensikt å drepe.

I så fall vil det være aktuelt å utvide siktelsen mot 24-åringen fra forsettelig til overlagt drap.

FENGSLINGSMØTE: De etterlattes bistandsadvokat Camilla Wiermyr og politiadvokat Tina Bjarkø Helleland under fengslingsmøte i Oslo tingrett, der 24-åringen ble varetektsfengslet i fire uker. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FENGSLINGSMØTE: De etterlattes bistandsadvokat Camilla Wiermyr og politiadvokat Tina Bjarkø Helleland under fengslingsmøte i Oslo tingrett, der 24-åringen ble varetektsfengslet i fire uker. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Hva som er motivet og hensikten med denne kontakten er for tidlig for politiet å svare, dette er helt sentrale ting i etterforskningen framover, sier Metlid.

Evalueres av psykiatere Venner av 24-åringen sier at det var ukjent for dem at han skal ha hatt for vane å oppsøke prostituerte.

Dagbladet er også kjent med at han hadde hatt kjærester og at han hadde et tilsynelatende normalt sosialt liv.

Samtidig peker flere på at 24-åringen skal ha oppført seg svært merkelig i tiden kort forut for drapet.

Politiet har bedt om en full rettspsykiatrisk evaluering av 24-åringen for å avklare hva slags sinnstilstand han var i da drapet ble begått.

24-åringen har inrømmet å ha tatt livet av Galina Sandeva med kniv, men erkjenner ikke straffskyld i forhold til siktelsen for forsettelig drap.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med 24-åringens forsvarer, Joar Henjum, i formiddag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media