Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Galskap og rein, skjær flaks

I denne svingen vil bilføreren forbi. Vogntog og midtrabatt kommer rett i mot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Yrkessjåfør Knut Heitmann (30) kjører 100 000 kilometer med vogntog i året på trafikktette Østlandet, og ser farlige situasjoner rundt seg på veiene rett som det er.

Sist onsdag på E18, på vei fra Oslo i 15-tiden hjem til Mysen, fikk han hjertet høyere i halsen enn vanlig. Noen sekunder så han død og fordervelse i hvitøyet.

Denne dagen testet han tilfeldigvis nytt videoutstyr i bilen, og den livsfarlige trafikksituasjonen i venstresvingen inn i Elvestad-krysset i Hobøl ser du dokumentert i videoen over.

Uforståelig manøver - Av farlig kjøring jeg har vært vitne til den siste tiden, er disse manøvrene noe av det mest uforståelige og ekstreme jeg har sett. Det er galskap og rein, skjær flaks at det ikke gikk menneskeliv tapt denne gangen, sier Heitmann til Dagbladet.

Han gikk først til lokalavisa smaalenene.no for å gi trafikanter en vekker om livsfare også for andre ved å være uskjerpet i trafikken. Og han gikk til politiet for å be dem vurdere å ta en alvorsprat med bilføreren.

Dagbladet var lørdag i kontakt med bilens registerte eier, som bor i lokalområdet.

- Lånte bort bilen Bileieren, som ble oppskjørtet over henvendelsen, hadde ikke sett videoen eller fått noen henvendelse fra politiet.

- Dette vet jeg ikke noe om. Det er min bil, men jeg har ikke førerkort og kjører ikke bil. Det er en venn som har lånt bilen, og jeg skal formidle kontakt videre om at dere ber om en forklaring på kjøringen, sier bileieren til Dagbladet.

Vogntogsjåfør Knut Heitmann forklarer skrekkopplevelsen slik:

- Jeg la bak denne bilen 15 - 20 minutter fra Vinterbro, og det gikk jevnt unna rundt fartsgrensen, som er 70 kilometer i timen det meste av strekningen. Jeg la merke til bilen allerede i Ås-krysset, fordi den sneiet borti en brøytestikke og lå klistret opp i bilen foran. Sjåføren brukte aldri muligheten til å kjøre forbi på de lange, oversiktlige slettene. Men det var heller ikke noe poeng, for han ville bare rykket en plass fram.

Like for hel midtlinje Så skjer det foreløpig uforklarte:

- Like før den hele midtlinjen mot Elvestad-krysset kjører han opp på siden av kassevognen foran uten å akselrere veldig. Kassebil-sjåføren ser faren, og bremser opp.

- Men da bremser også han som vil kjøre forbi. Så får han plutselig både et vogntog og midtrabatten i mot. Jeg har sett videoen om igjen og om igjen, og det er ikke til å forstå at dette kunne bra, sier yrkessjåfør Knut Heitmann til Dagbladet.

- Hvor mange biler ville vært innblandet hvis forbikjøreren hadde kræsjet med vogntoget eller midtrabatten ?

- Garantert fire, og kanskje to til: den som kjørte bak meg og motgående vogntog. Forbikjøringsbilen ville uansett blitt dyttet inn i kassevogna, som ville havnet som et prosjektil rett foran meg. Jeg tenkte først at han som kjørte forbi måtte ha sovnet, vært syk eller hatt tekniske problemer. Det får eventuelt politiet funnet ut av.

- Er det på spesielle strekninger du ser farlige situasjoner ?

- Det er mye på de to-tre uferdige milene av E18 i 70-sonen sør for Vinterbro.