- Galskapen er at de ødelegger den lagunen som vi hadde

Øivind «Elg» Elgenes risikerer at eiendommen hans blir totalt rasert av ny vei.

RASERT: Øivind "Elg" Elgenes og hans familie frykter at alt blir ødelagt hvis kommunen bygger en ny vei gjennom hagen hans. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet.
RASERT: Øivind "Elg" Elgenes og hans familie frykter at alt blir ødelagt hvis kommunen bygger en ny vei gjennom hagen hans. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Øivind «Elg» Elgenes, den hårfagre vokalisten fra Dance With A Stranger, en av 80- og 90- tallets største salgssuksesser, fortviler over Kristiansund kommunes nye reguleringsplaner. Nå frykter han at eiendommen deres blir rasert av veiutbyggingen til et industri- og kaianlegg på Husøya i Bolga.

- Hele eiendommen blir totalt ødelagt hvis dette blir gjennomført. Da tar de hagen vår, og vi vil da få en vei som går en meter fra husveggen. De vil rasere naustet og brygga, slik at det ikke blir noe igjen av den lagunen vi hadde, sier en fortvilt Elgenes til Dagbladet.

Han og kona Svanhild kom tilbake fra ferie i Nord-Norge mandag, og har fått hendene fulle av reguleringsplanene som vil berøre 12 eiendommer i området, skriver Tidens Krav

Han mener at det som skjer nå er nok et eksempel på manglende kommunal planlegging.

- Olje-interessene går foran alt
- Det er en klassisk konflikt mellom industriutvikling og bomiljø, og jeg frykter at de gjennomfører sin agenda hvor olje-interessene går foran alt, sier Elgenes, som ikke legger særlig skjul på sin frustrasjon over planene.

- Det er noen logiske brister her som jeg ikke forstår. Kommunen opprettet et industriområde uten at de hadde en akseptabel vei inn til området. Det er en totalt bakvendt tilnærming til hvordan man bygger ut, sier Elgenes til Dagbladet.

Sammen med kona og barna har han bodd på eiendommen siden 1988. For at barna skulle få en tryggere skolevei tok han kontakt med kommunen for å få asfaltert veien.

- Vi eide veien den gangen, og vi solgte den til kommunen får å få en trygg og asfaltert vei for ungene sin del. Da kjørte det 20 biler i døgnet på veien, nå kjører det 100 biler i timen - de fleste er tunge transportkjøretøyer. De har hele tiden hatt sin egen skjulte agenda, sier Elg.

Lover kamp - Dette er barndomshjemmet til ungene mine. Planen var at de skulle flytte tilbake hit for å bygge slik at vi kunne skape vårt eget lille miljø her. Hvis disse veiplanene blir gjennomført ødelegger det alt. Det ville være jævlig synd, men de skal vite at vi gir ikke fra oss en millimeter frivillig. Siste ord er ikke sagt, sier Øivind Elgenes.

Plan og bygningssjef Geir Aakvik i Kristiansund kommune opplyser at reguleringsplanen nå er på en høringsrunde til 28. september.

- Det har vært et omfattende og langvarig arbeid med denne reguleringsplanen, og det har vært et vanskelig og kompleks arbeid, sier Aakvik til Dagbladet.

- Noen av beboerne mener at de får tomtene sine rasert?

- Jeg aksepterer at de oppfatter og føler det slik, men ut fra utredningen ligger konsekvensene av utbyggingen innenfor rammene av tidligere praksis og vi må behandle folk likt. Men dette er en høringsrunde, og vi vil lytte til alle innspillene som kommer. De vil bli tatt med i betraktning før en avgjørelse blir tatt, sier Geir Aakvik.