- Galskapen vil ingen ende ta

Styret i «Borettslaget fra helvete» kaller inn til ekstraordinær generalforsamling to dager før den egentlig skal holdes.

KALLER INN TIL GENERALFORSAMLING FØR FORSAMLINGEN: Oslo Byfogdembete har bestemt at det skal være ekstraordinær generalforsamlig for Nedre Haugen borettslag på torsdag. Dette mener styret er ulovlig og har kalt inn til samme forsamling i morgen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
KALLER INN TIL GENERALFORSAMLING FØR FORSAMLINGEN: Oslo Byfogdembete har bestemt at det skal være ekstraordinær generalforsamlig for Nedre Haugen borettslag på torsdag. Dette mener styret er ulovlig og har kalt inn til samme forsamling i morgen. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Oslo Byfogdembete har bestemt at det skal innkalles til ekstraordinær generalforsamling i «Borettslaget fra helvete» på torsdag.

Bakgrunnen for kjennelsen var at 35 andelseiere hadde bedt styret om å innkalle til ekstraordinær generalforsamling. Styret etterkom ikke dette kravet, opplyses det i et brev sendt fra advokat Knut Ro fjerde november, som Dagbladet har fått tilgang til.

Styreleder Anita Horn bekrefter overfor Dagbladet at styret nå selv har innkalt til ekstraordinær generalforsamling i morgen, og nekter å godkjenne den rettsoppnevnte på torsdag.

- Vi var nødt til å gjøre det. Generalforsamlingen på torsdag er ulovlig, hevder Horn overfor Dagbladet.

Avgjør styrets skjebne
Advokat Knut Ro har registrert at det også er innkalt til generalforsamling i morgen. I kveld har han sendt ut et brev til samtlige 250 andelseiere der han framholder at den rettslig bestemte generalforsamlingen vil avholdes som bestemt på torsdag.

- Der skal det tas stilling til om styret har tillit. Dersom de ikke har det skal det utnevnes nytt styre, sier Ro til Dagbladet.

Han sier han ikke rår over om det kommer noen torsdag. Ros rolle er å lede møtet på torsdag. Han ønsker ikke å gå inn på styrets påstander om at den rettslige avgjørelsen er ulovlig, utover å påpeke at det er ikke noe styret kan avgjøre selv.

- Jeg skal lede møtet på torsdag, så får vi se hvor mange som kommer og hva utfallet blir, sier Ro.

Hever seg over loven
Informasjonssjef Åge Pettersen i OBOS mener styret og Anita Horn hever seg over loven.

- Styret har lov til å kalle inn til ekstraordinær generalforsamling. Men styret har ikke lov til å nekte å godkjenne rettens avgjørelse, sier Pettersen til Dagbladet.

- Galskapen vil ingen ende ta, sier Pettersen.

OBOS har begjært borettslaget tvangssolgt fordi styret nekter å innfri et lån på 60 millioner kroner til OBOS. Oslo byfogdembete har gitt OBOS medhold. Du kan lese byfogdens kjennelse her.

- Kan sprette sjampanjen
Over 250 andelseiere i Nedre Haugen borettslag kan i løpet av kort tid miste eierskapet til leilighetene sine fordi styret, ifølge OBOS, nekter å innfri lånet.

Anita Horn sier styret ikke nekter å innfri lånet, men heller betjente lånet til fristen for dette gikk ut. Hun mener styret kun var forpliktet til å betale ned på lånet til 31. desember i fjor.

- Vi betjente lånet til fristen gikk ut, sier Horn til Dagbladet.

- Nå kan OBOS sprette sjampanjen, mens vi kun prøver å forvalte rettighetene til beboerne, insisterer Horn.

Korrupsjonsanklager
Horn er sterkt kritisk til medias dekning av konflikten i borettslaget, og til retten og OBOS' rolle. Hun mener OBOS driver med «skitne forretningstriks».

«Norske journalister reiser til Kongo og Russland for å sette kritisk lys på innskrenkning av ytringsfrihet, manglende demokrati og «korrupte dommere og dommeravgjørelser». Slik vi erfarer bør norske journalister sette et kritisk søkelys på norske dommeres sidegjøremål og relasjoner til advokater som tjener penger på kjøp og salg av eiendom gjennom samarbeid og rettskjennelser i Oslo byfogdembete, før de snakker om Kongo og Russland. Det er noe med å feie for egen dør før man feier foran andres.», heter det i en pressemelding styret har sendt ut.

ENDTE I GRÅT:: Generalforsamlingen i 2007 endte i gråt for styreleder Anita Horn. I år hadde hun leid inn sikkerhetsvakter. Foto: Jacques Hvistendahl
ENDTE I GRÅT:: Generalforsamlingen i 2007 endte i gråt for styreleder Anita Horn. I år hadde hun leid inn sikkerhetsvakter. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer