Galt å slå opp med Eva, mener spanjolene

Over halvparten av spanjolene mener det var galt av Spanias kronprins Felipe å slå opp med norske Eva Sannum. Nesten to tredeler tror den endeløse kritikken mot forholdet tvang Eva og Felipe til å gå fra hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en meningsmåling i søndagsutgaven av den spanske avisen El Mundo sier snaue 42 prosent at avgjørelsen om et brudd var riktig. Om lag 54 prosent syns de to burde ha motstått presset og giftet seg med hverandre.

Hele 71 prosent mener «sosialt press» var hovedgrunnen til at de to valgte å gå fra hverandre for tre uker siden. Tre firedeler av de spurte sier kronprinsen bør gifte seg av kjærlighet, og ikke inngå noe fornuftsekteskap av hensyn til tronfølgen.

- Han skal ikke gifte seg før han har funnet en kvinne han er virkelig glad i, mener disse spanierne. Målingen er neppe hyggelig lesning for konservative spanske monarkister, som etter manges mening brutalt ødela et lykkelig kjærlighetsforhold.

Disse rojalistene skal spesielt ha reagert på Eva Sannums fortid som fotomodell, der hun blant annet stilte opp i undertøyreklame. De kunne ikke godta en kvinne som hadde latt seg avbilde i truse og BH som Spanias kommende dronning.

NTB-DPA

<B>LEIT:</B> Mer en halvparten av de spurte spanjolene mente det var galt at det ble slutt mellom Eva og den spanske prinsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer