Galt å stoppe Brennpunkt-program

Høyesterett støtter at NRK sendte dokumentar om NOKAS-pengene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):Høyesterett har avgjort at det var galt av namsretten i Oslo å stanse NRK-programmet om politimetoder i jakten på NOKAS-pengene, ifølge NRK.

Brennpunkt-programmet omhandlet blant annet finansakrobat og politiagent Christer Tromsdal, som selv forsøkte å få programmet stoppet.

Dokumentaren avslørte at Tromsdal samarbeidet med politiet i jakten på de forsvunne NOKAS-pengene. Christer Tromsdal fryktet at disse opplysningene ville kunne skade ham, og i verste fall ta livet av ham.

Han forsøkte derfor å få stoppet programmet, og fikk medhold i namsretten.

NRKs Brennpunkt-redaksjon valgte å sende programmet til tross for et forbud fra namsretten.

Seinere fikk NRK medhold fra Borgarting lagmannsrett om at forbudet var et inngrep i ytringsfriheten, men Tromsdal påkjærte kjennelsen til Høyesterett.

I dag har Høyesterett slått fast at på grunn av ytringsfriheten var det var galt av namsretten å hindre programmet.

POLITIHJELPER: Christer Tromsdal forsøkte å stoppe NRKs Brennpunkt program om jakten på Nokas-pengene. Nå slår Høyesterett fast at det var galt av namsretten å stoppe tv-programmet. Foto: SCANPIX
POLITIHJELPER: Christer Tromsdal forsøkte å stoppe NRKs Brennpunkt program om jakten på Nokas-pengene. Nå slår Høyesterett fast at det var galt av namsretten å stoppe tv-programmet. Foto: SCANPIX Vis mer