Gamal brast i gråt

Drømmen om å bli frifunnet brast for Gamal Hosein (38) i går. Gråtende og opprørt ble han kjørt til Skien fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): I går ettermiddag svarte juryen i Agder lagmannsrett ja på skyldspørsmålet, og Hosein ble arrestert da han forlot rettslokalet.

Men han vil ikke gi seg. Aldri.

- Jeg forstår, sa Hosein da lagmannen spurte om han hadde skjønt kjennelsen.

- Jeg er uskyldig, var de eneste ordene han klarte å få fram etter kjennelsen.

- Helt knust

Hosein har kanskje et lite glimt av håp. På forhånd har hans forsvarer, advokat John Christian Elden, sagt at kampen uansett ikke er over. Domfellelsen i lagmannsretten kan ankes på grunn av feil rettsanvendelse eller saksbehandlingsfeil.

Politiadvokat Jon Borgen hadde utstedt arrestordre på Hosein, som skulle effektueres straks dersom han ble kjent skyldig.

Hosein gråt og la hendene foran ansiktet da han fikk høre juryens svar. Så gikk han taus ut til bakrommet sammen med en av sine forsvarere, advokat Karen Forbrigd. Der ventet politiet.

Forbrigd forsøkte å trøste Gamal Hosein i et kvarter før han ble ført ut i en sivil politibil.

- Han er helt knust. Han kan ikke skjønne at han ble kjent skyldig, sier Forbrigd til Dagbladet.

Gamal Hosein slapp å bli kastet på glattcelle, men ble fraktet til Skien fengsel. Forsvarerne hadde bedt om dette.

Fluktfare

I dag vil Hosein bli begjært varetektsfengslet på grunn av rømningsfare og alvoret i forbrytelsen. Samtidig skal han møte i lagmannsretten, der straffutmåling og erstatning skal behandles. I løpet av ettermiddagen i dag kan han få vite hvor mange år han har i vente bak murene.

Dommen i Skien og Porsgrunn tingrett var på ti år. Den kan bli den samme nå.

Ny rettssak?

Hosein står knallhardt på at han er uskyldig. Advokat John Christian Elden sier at han tar lagrettens avgjørelse til etterretning. Skyldspørsmålet kan ikke ankes. Hosein er dømt, og det må en ny rettssak til for å få til en frifinnelse.

- Vi vil anke til Høyesterett. Det kan gå både på rettsanvendelse og saksbehandlingsfeil. Målet er å få hele saken opp på nytt, sier Elden.

Rekke av indisier

En grunn til å anke er at Hosein ble nektet å legge fram en løgndetektortest han hadde gjennomgått. En annen grunn kan være at skyldspørsmålet ble avgjort på en rekke indisier.

- Jeg vil gå gjennom hele saken for å se hvilke muligheter vi har, sier Elden til Dagbladet.

- Gamal forstår ikke hvorfor han er dømt. I hans verden er det ikke mulig når en er uskyldig. Han var ikke mentalt innstilt på dette, sier Elden.

En ting er sikkert: Siste ord er ikke sagt i drapssaken.