Gamal dropper minnestund

- Jeg er verken fysisk eller psykisk i stand til å gjennomføre en minnestund for min kone i kveld, sier Gamal Hosein. Klokka 19 skulle han tatt farvel med Gry i Skien, men det blir ikke noe av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I hele ettermiddag har Gamal Hosein vaklet fram og tilbake. Skulle han ta farvel med kona Gry i en egen privat minnestund hos et begravelsesbyrå i Skien i kveld? Det var planlagt at Hosein skulle møte opp til minnestunden klokka 19, men dette ble avlyst kort tid før.

Kritisk

- Gamal Hosein ble hentet fra Skien kretsfengsel med fem minutters varsel i morges. Siden har han sittet i avhør og på glattcelle på politistasjonen. Han har ikke dusjet, og satt på politihuset i kveld, sier Hoseins forsvarer, Jan Erik Granmo til Dagbladet.no i kveld.

- Jeg er veldig lei meg, sa Gamal gråtende til sin forsvarer da han tok beslutningen om å stå over minnestunden nå i kveld. Den drapsiktede ektemannen forstår ikke hvorfor politiet ikke vil la ham få en privat minnestund i Kilebygda kirke utenfor Skien i morgen.

- Det er ingen praktiske problemer knyttet til det, sier Granmo.

Ny vurdering

Gamal Hosein er klar over at valget han har tatt, kan føre til at han overhodet ikke får en minnestund, ettersom han takket nei til det i kveld.

- Jeg har fått beskjed om Gamal Hoseins avgjørelse, og jeg vil foreta en ny vurdering i saken i morgen tidlig, sier politiadvokat Jon Borgen til Dagbladet.no i kveld.

Han sier at det begynner å haste, og at det har vært alt for mye fram og tilbake i denne saken. Borgen avviser at politiet ikke hadde lagt til rette for at Hosein kunne se sin kones kiste i kveld.

- Vi har hentet klær til ham i Skien kretsfengsel, og han kunne dusje på politistasjonen, sier Borgen til Dagbladet.no.

Kirkelig ramme

- Dette handler om menneskelige følelser, og man må glemme skyld og slike ting, sa Gamal til sin forsvarer i kveld.

Gamal Hosein mener at måten minnestunden skulle gjennomføres på i kveld ikke var i en passende ramme. Han ønsker å minne sin kone i en kirke, ikke hos en begravelsesagent. I tillegg ønsker Gamal Hosein å ha med seg sin adoptivmor i minneseremonien, men hun kunne ifølge forsvareren ikke i dag.