Gamal får treffe barna sine

SKIEN (Dagbladet.no): Agder lagmannsrett opprettholder kjennelsen fra forshørsretten om at Gamal Hosein kan varetektsfengsles. Men retten lar barna og svigermoren få lov til å besøke den drapssiktede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjennelsen fra Agder lagmannsrett kom i ettermiddag, nøyaktig ett døgn etter at påkjæringen fra forhørsretten ble innlevert.

Mistenkes som gjerningsmann

Retten mener det fortsatt er skjellig grunn til å mistenke 35 år gamle Gamal Hosein for forsettelig drap på sin kone Gry Hosein (28). Lagmannsretten mener det også er fare for bevisforspillelse dersom Hosein løslates. Han blir dermed fengslet fram til 21. februar.

Politiadvokat Jon Borgen begjærte opprinnelig fire ukers varetektsfengsling med brev og besøksforbud. Byrettsdommer Nils Henrik Johansen i Skien forhørsrett kom fram til at begjæringen skulle tas til følge, bortsett fra at Hosein skulle få lov til ta i mot besøk av sine to barn og sin svigermor de to siste ukene av fengslingsperioden.

Denne tillatelsen utvidet lagmannsretten i dag. Retten slår fast at Hosein skal kunne få besøk av de tre personene i alle ukene mens han sitter i varetekt. Forutsetningen er at besøkene skjer i kontrollerte former.

Politiet fornøyd

- Jeg registerer at retten har forstått at politiet fortsatt har et omfattende etterforskningsarbeid i saken, og derfor opprettholdt den opprinnelige begjæringen om fire ukers varetektsfengsling, sier politiadvokat Jon Borgen til Dagbladet.no.

Foreløpig er det ikke planlagt noe møte mellom Gamal Hosein og hans barn på fem og ti år. Politiet regner likevel med at det vil skje ganske snart. Det er ikke satt noen begrensinger på hvor lenge barna skal få treffe sin far om gangen, og om hvor mange ganger de kan møtes i løpet av fengslingstiden.