Gamal får trene kampsport

Gamal Hosein får fortsette å trene kampsport i fengselet i Skien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lærer drapsdømte kampsport

Det bestemte direktør Bjørn Krogsrud i Kriminalomsorgen region Sør, etter selv å ha fått demonstrert nanbudo under et besøk i fengselet.

- Jeg trodde nanbudo var en lightversjon av judo med høye spark og kroppskontakt. Jeg forventet meg noen røffe greier, men det jeg fikk se lignet mer på ballett og annen dans. Det hele virket veldig harmløst, forteller Krogsrud til NTB.

Slag og spark

Etter å ha blitt orientert om nanbudo og sett den japanske kampsporten bli praktisert, ga han torsdag umiddelbart grønt lys for at de innsatte som ønsker det, fortsatt får utøve nanbudo. Idretten er i Norges Idrettsforbund registrert og kategorisert som kampsport.

- Men opplegget for de innsatte skal ikke inneholde slag og spark. Den biten av nanbudo er tatt helt ut, forteller Krogsrud.

- Så verken medfanger eller ansatte i fengselet har noen som helst grunn til å være redde for dem som trener nanbudo?

- Dette er et sansenotorisk treningsopplegg. Ingen trenger å være redde nei, sier Krogsrud.

Kan bli stoppet

Hovedtillitsvalgt for de ansatte i Skien fengsel som er organiserte i Norsk fengsel- og friomsorgsforbund, Ole Martin Aanensen, hadde aller helst ønsket at nanbudo ikke var blitt praktisert innenfor fengselsmurene i Skien i det hele tatt. Dette på grunn av all den negative oppmerksomheten som har oppstått i kjølvannet av treningsopplegget.

- Men vi føler oss trygge etter å ha fått lovnader om at treningen ikke inneholder spark og slag, sier Aanensen.

Han gjør det imidlertid helt klart at han vil be om at treningen stoppes, dersom et flertall av medlemmene føler treningen som en trussel mot seg selv.

- Jeg vil gjennomføre en spørreundersøkelse for å finne ut hva medlemmene mener. Sier flertallet at de ikke ønsker at fengslet tilbyr slik trening, vil vi be om å få den stoppet, sier Aanensen til NTB.

Vil fortsette

Regiondirektør Krogsrud vil nå gi en detaljert beskrivelse av treningsopplegget til Kriminalomsorgsavdelingen i Justisdepartementet. I tillegg skal de ansatte i Skien fengsel og politiet få grundig informasjon om opplegget.

Inspektør Runar Staulen i Skien fengsel bekrefter at de nå vil fortsette prøveprosjektet med nanbudo-trening for de innsatte.

(NTB)

FÅR TRENE VIDERE:</B> Gamal Hosein og de andre innsatte får lov til å trene nanbudo.