Gamal gjenkjent av bomvakt

SKIEN: Drapssiktede Gamal Hosein var i Porsgrunn etter at han stengte videobutikken på Falkum i Skien dagen Gry forsvant. Det erkjenner han nå i avhør etter at en ansatt i en bomstasjon tipset politiet om dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gamal Hosein fortalte aldri politiet at han hadde kjørt bilen sin til Skien etter at han stengte videobutikken klokka 23 lørdag 13. januar. Men en ansatt i bomstasjonen på veien mellom Skien og Porsgrunn meldte seg til politiet og fortalte at han hadde snakket med Hosein da han passerte bommen natt til søndag 14. januar.

Konfrontert med disse vitneopplysningene innrømmet Gamal Hosein at han hadde tatt en tur til Porsgrunn etter at han stengte videobutikken på Falkum. Da siktede forklarte seg om sine bevegelser i de første i avhørene nevnte han aldri at han hadde vært i Porsgrunn. Nå mener politiet at han bevisst har løyet om dette punktet.

Den ansatte i bomstasjonen husker godt at han så Gamal. Han har blant annet forklart at han vekslet noen ord med siktede, før han betalte for å passere bommen. Det er to bomstasjoner mellom Skien og Porsgrunn. De to Grenlandsbyene ligger en knapp mil fra hverandre.

Ville se på livet

Gamal Hosein har i avhørene forklart seg nærmere om turen til Porsgrunn. Ifølge ham selv tok han seg en kjøretur både i Skien og Porsgrunn for å se på livet etter at han var ferdig på jobb. Han skal ha vært hjemme igjen mellom klokka 02.00 og 03.00, slik han har forklart tidligere.

- Jeg kan bekrefte at Hosein var i Porsgrunn. Men jeg kan ikke se at det er noen dramatikk i det. I det første avhøret ble han ikke forespurt i detalj om sine bevegelser denne natta, sier forsvarer til Hosein, Jan Erik Granmo.

Sa han så på video

Han mener politiet dramatiserer situasjonen ved å anklage Hosein for å ha forklart seg motstridende. I de første avhørene forklarte Hosein at han ryddet og så på video i kiosken sin, og at det var derfor han kom så sent hjem dagen fra jobben dagen da Gry forsvant.

Da Hosein kjørte til Porsgrunn trodde han Gry og ungene var hos svigermora på Gimsøy i Skien. Men på dette tidspunkt var Gry forlengst drept, mener politiet. Det er ingen livstegn av henne etter klokka 16 forrige lørdag.