Gamal Hosein planla flukt

SKIEN (Dagbladet): Drapssiktede Gamal Hosein (35) ville rømme fra fengselet. Planen ble avslørt av politiet etter at Gamal hadde en samtale på Skien politistasjon med sin bror. - Den eneste sjansen jeg har til å slippe fri, er å rømme, sa en fortvilet Gamal til broren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er bakgrunnen for de store sikkerhetstiltakene politiet satte inn da Gamal Hosein holdt sin private minnestund for Gry på Kilebygda kirkegård onsdag ettermiddag. Han ble bevoktet av minst fem polititjenestemenn.

Etter det Dagbladet forstår, var også hans rømningsplaner årsaken til at politiet nektet den drapssiktede tobarnsfaren å delta i konas begravelse. Et rømningsforsøk med hjelp utenfra kunne ført til kaos.

Tolk avhørt

En av brødrene til Gamal Hosein kom til Norge for 14 dager siden. Han fikk besøke Gamal på Skien politistasjon - under bevoktning og med tolk til stede. Før møtet fikk brødrene streng beskjed om ikke å snakke om drapssaken, men bare om private og familiære ting. Det gjorde de ikke.

Brødrene snakket hebraisk sammen, og politiet hadde ingen mulighet til å kontrollere direkte hva de pratet om. Derfor ble det skaffet til veie en tolk som hørte hele samtalen. Brødrene var sammen i om lag en halv time.

Politiet fikk de interessante opplysningene om fluktplanene under avhør av tolken etterpå. Etter det Dagbladet erfarer, ble vedkommende avhørt inngående før det oppsiktsvekkende innholdet kom fram.

Alarmen gikk

Alarmen gikk, men politiet har holdt faren for rømning hemmelig utad. Tidligere kunne Hosein komme til fengslingsmøtet bare med to sivilkledde politimenn og uten håndjern. Det ble det slutt på. På kirkegården i Kilebygda var han strengt bevoktet.

Politiet fryktet også at rømningsplanene skulle ta en mer konkret form. Det er bakgrunnen for at broren ikke fikk besøke Gamal igjen like før begravelsen. Broren hadde da reist fra sin fetter i Oslo og til Skien, men fikk ikke treffe sin drapssiktede bror med den begrunnelse at «det var vanskelig å skaffe tolk». Til tross for at han ble nektet besøk, var broren likevel i Skien i flere dager.

Hardt presset

Samtalen mellom brødrene vil trolig bli lagt fram i en rettssak, men det er uvisst om den kan tolkes som en tilståelse for drapet på Gry. Det som er klart, er at Gamal ga uttrykk for at han følte at han aldri ville slippe fri fra fengselet. Han hadde da vært gjennom et tjuetall politiavhør og blitt konfrontert med noen av bevisene mot seg. Gry var også funnet kvalt og dumpet i Skienselva.

Den drapssiktede skal ha følt at «nettet snører seg sammen», men bedyret fortsatt sin uskyld i politiavhør.

Etterforskningsleder politiadvokat Jon H. Borgen vil ikke kommentere Dagbladets opplysninger om rømningsplanene til Gamal Hosein.

<B>VILLE RØMME:</B> Stort politioppbud bevoktet sørgestunden Gamal Hosein fikk ved kona Grys gravstein. Grunnen var at Hosein hadde fortalt broren at han ville flykte.