- Gamal Hosein tilstår aldri

SKIEN (Dagbladet): - Jeg forventer ikke at Gamal vil tilstå. Det tror jeg aldri han kommer til å gjøre. Men nå har ting i alle fall kommet på plass for oss personlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det sier mor til Gry Hosein, Liv Sofie Østensen, til Dagbladet. Hun har hatt ansvaret for Hosein-familiens to barn etter at datteren ble kvalt og drept for halvannet år siden.

I helga bearbeidet familie og barn følelsene etter at svigersønn og pappa ble dømt til fengsel på ti år for konedrapet.

Bestemoren vil ikke snakke om barnas tanker og følelser. De skal skjermes.

Hadde mistanke

Østensen forteller at hun tidlig fikk mistanke om at datterens ektemann kunne ha noe med Grys forsvinning å gjøre. Ifølge dommen ble Gry kvalt og drept lørdag 13. januar.

Dagen etter kom Gamal Hosein til svigerforeldrenes hus og spurte etter Gry. Klokka var nærmere elleve.

- Det var noe som ikke stemte. Om ikke på natta, kunne Gamal ha ringt tidligere på morgenen. Mistanken vokste etter hvert. I dagene som fulgte oppførte han seg nesten som normalt - i en helt unormal situasjon, sier Østensen.

Gry var borte, familiens småbarn var der, og i huset bodde ektemannen og pappaen som de mistenkte for å ha noe med ugjerningen å gjøre.

- Vi kunne ikke gjøre noe med den situasjonen. Vi hadde ikke noe valg. Alternativet var å gi seg helt over og gi opp. Men vi hadde barna å ta hensyn til - det holdt oss oppe. Uansett ville vi aldri få Gry tilbake, sier Østensen.

Ingen overraskelse

Det kom ikke som noen overraskelse da Gamal Hosein ble arrestert og siktet litt over ei uke etter drapet. Dommen sist fredag ble et nytt veiskille. Det handlet om skyld og om barnas framtid.

- Jeg fryktet ikke en frifinnelse. Men livet har lært meg at en aldri kan være sikker på noe. Det gjenstår flere runder i denne saken, sier Østensen.

- Mener du Gamal Hosein bør tilstå?

- Jeg forventer ikke noen tilståelse. Den kommer aldri. Det er sånn i dag. Det handler vel kanskje også om et forsvareropplegg. Rettens avklaring kom i alle fall som en lettelse, sier hun.

I sorgen har alle i Grys familie blitt knyttet nærmere sammen.

- Det har vært tøffe tider. Og det kommer fortsatt til å bli tøft. To barn har mistet sin mor - og pappaen sitter i fengsel på grunn av dette, sier Gry Hoseins mor.

TØFT: Grys mor Liv Sofie Østensen (i midten på benken) ser på svigersønnen Gamal Hosein, som er på vei inn i rettssalen. Hun er forberedt på en tøff ankesak. Til venstre sitter Grys søster Nina Ødegaarden, til høyre Grys tante Anne Marie Ødegaarden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer