Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gamal Hoseins mor: - Håper på sannheten

- Jeg håper at sannheten kommer fram. Det er derfor vi er her, sier den drapstiltalte Gamal Hoseins mor Miriam. Hun var tydelig preget da hun var ferdig med sin forklaring overfor en israelsk dommer i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sliten, med røde kinn og tårer i øyekroken kom Miriam Hosein ut fra dommerkontoret etter å ha besvart spørsmålene fra statsadvokat Kjetil Omholt og Gamal Hoseins forsvarer John Christian Elden i en snau time.

- Jeg håper at sannheten kommer fram. Det er derfor vi er her, sa den stolte kvinnen, da avhørene i den såkalte Hosein-saken fortsatte i Haifa i dag.

Uvirkelig

Gamal Hoseins mor trodde aldri at hun skulle oppleve å komme inn i rettsbygget i Haifa.

- Det er uvirkelig, sier hun.

Hennes mann og en sønn er begge svært syke. Og sønnen Gamal er tiltalt for å ha tatt livet av sin kone Gry, angivelig på grunn av et forhold politiet mener at hun skal ha hatt med en av Gamal Hoseins nevøer fra han var 13 til 16 år.

- Synes Miriam også at hele saken er uvirkelig?

- Hun er moren! Hun elsker sin sønn. Hun elsket også Gry, som en av sine døtre, sier en av Gamal Hoseins brødre, Mageed Hosein.

Rykte fra Norge

I de rettslige avhørene søndag avviste både Mageed og Miriam Hosein at det var noe forhold mellom Gry og den yngre nevøen.

- Det er ikke riktig at det var noe kjærlighetsforhold mellom de to, sier Mageed.

Familien sier de har undersøkt saken, og at snakket om et forhold kun er et rykte som stammer fra Norge.

De beskriver forholdet mellom Gry og den drapstiltalte ektemannen som normalt. Jo, de hadde sine krangler, men de hadde det også fint, er gjennomgangstonen i forklaringene.

Hadde frihet

På spørsmål om hvordan Gry hadde det når hun bodde i Israel, svarer familievitnene at hun hadde mer frihet enn de andre gifte kvinnene i landsbyen. På kjente steder kunne hun blant annet gå alene, noe som ikke skal være vanlig.

- Gry bodde jo her en periode alene, og det gikk helt fint, sier Gamal Hoseins forsvarer, advokat John Christian Elden.

Elden sier at det har vært skilsmisser i Hosein-familien.

- Dette er viktig for saken, fordi teorien om sjalusidrap er knyttet opp til en teori om at en skilsmisse ville være uakseptabelt, sier Elden.

(NTB)

Hele Norges coronakart