Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gamal kjemper for friheten

I dag kjemper Gamal nok en gang for friheten. Klokka 09 begynte fengslingsmøtet i Skien. Snart kommer resultatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gamal Hosein har sittet i varetekt siden han ble fengslet i januar. I mellomtiden har politiet gjort alt de kan for å finne beviser for påstanden om at Gamal virkelig har drept sin kone og sine barns mor. 2. desember, som var forrige gang Gamal Hosein møtte i forhørsretten, ga dommeren politiet et kraftig spark på leggen: Agder Lagmannsrett brukte lang tid på å avsi kjennelsen og ga uttrykk for tvil:

«...Mistanken mot Gamal Hosein er i nedre sjikt av skjellig grunn til mistanke», het det i kjennelsen.

Kan sitte til sommeren

I dag kan det bli vinn eller forsvinn for den drapsmistenkte ektemannen til Gry: Hvis han fengsles nå, kommer han ikke til å slippe ut før rettssaken begynner i Skien i juni. Om han derimot settes fri, kan han sannsynligvis være på frifot helt frem til dom faller, på samme måte som de fire tiltalte var det i Orderud-saken.

Politiadvokat Jon Borgen sier til lokalavisa Telemarksavisa at dagen er viktig:

- Etter lagmannsrettens siste kjennelse, ser jeg det sånn at retten nå må ta stilling til å om de vil holde ham fengslet frem til hovedforhandling eller ikke.

Forventningene har vært store rundt de rettslige avhørene som har vært gjort av Grys og Gamals venner og familie i Israel. Retten har sagt uttrykkelig at resultatet av avhørene er viktig for om Hosein fremdeles skal fengsles.

Politiet har lenge ment at Gamal drepte kona fordi hun hadde et hemmelig forhold til nevøen Arkan. Men den 17-år gamle gutten nekter for at han var tantens elsker. Men mobilutskrifter viser at Gry og Arkan hadde hyppig telefonkontakt.

Forsiktige vitner

Gamals søster Majida Hosein fortalte i sitt vitneavhør at broren og Gry hadde et helt vanlig ekteskap med både gode og dårlige stunder.

Statsadvokat Kjetil Omholdt har sagt til politiet at bevisene ikke er svekket, selv om ingen av de israelske vitnene styrket politiets bevis. Forsvarsadvokat John Christian Elden er av motsatt oppfatning:

- Mye ble sagt i retten, men ikke en tøddel som styrket bevisene i forhold til lagmannsrettens siste fengslingskjennelse, sa han til Dagbladet for en uke siden.

Men forhørsretten som skal vurdere videre fengsling, får ikke selv lese gjennom avhørene som er gjort. Ifølge Telemarksavisa er ikke avhørene oversatt enda.

Er misfornøyd med politiet

Elden har anmeldt statsadvokaten for grov uforstand i tjenesten. Han mener at statsadvokaten har holdt tilbake viktige dokumenter i drapssaken. Dokumentene skal styrke Hoseins sak. SEFO skal ifølge VG etterforske saken.

Arkivfoto: SCANPIX
Hele Norges coronakart