- Gamal trenger psykisk hjelp

SKIEN (Dagbladet): Gamal Hosein er tilsynelatende fullstendig knust etter Gry-sakens dramatiske utvikling de siste to døgn. Hans forsvarer vurderer å be om at han skal få psykisk hjelp til å takle situasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gamal selv beskriver det han nå opplever som et uvirkelig og tragisk absurdteater.

Den drapssiktede ektemannen til Gry Hosein fengsles for fire nye uker med brev- og besøkskontroll. Overhengende fluktfare og fare for bevisforspillelse var politiets begrunnelse.

Bare nye og substansielle funn fra obduksjonsrapporten - som for eksempel at Gry druknet, eventuelt ble drept på at langt seinere tidspunkt - vil kunne endre Gamals status og situasjon, slik politiet har lagt opp saken. Det medgir også Gamals forsvarer, Jan Erik Granmo, etter gårsdagens fengslingsmøte.

Han ba likefullt om at hans klient blir løslatt straks på grunn av fraværet av beviser. Kjennelse er ventet i morgentimene i dag.

Også i går ba Gamal Hosein om at dørene måtte bli holdt åpne for pressen under fengslingsmøtet. Men politiadvokat Jon H. Borgen motsatte seg dette.

Etter det Dagbladet får opplyst, kom det ikke fram noen nye opplysninger av bevismessig art i retten i går. Det er på det rene at politiet da fengslingsmøtet fant sted ikke hadde fått noen opplysninger fra den foreløpige obduksjonen av avgjørende karakter.

Gamal Hosein var tydelig sterkt preget av den situasjonen han og hans familie nå er i da han i går ble framstilt for fengsling nok en gang. Hans forsvarer Jan Erik Granmo uttrykker seg slik når han beskriver Hosein og hans følelser i øyeblikket:

- Gamal er knust av sorg. Først og fremst fordi han har mistet sin hustru. At han ikke kan møte sine barn i denne sorgsituasjonen, gjør det enda verre for ham.