Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gamalostfestival ble fylleslag

Ti personer anmeldt for vold, fyll, urinering og narko.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gamalostfestivalen i Vik i Sogn i pinsehelga utartet til det rene fylleslag, der ti personer ble anmeldt for vold, fyll og urinering på offentlig sted.

- Festivalhelgen har utviklet seg til en gedigen fyllefest. Det er mange tilreisende, og på kveldstid samler de seg i sentrum der de drikker på offentlig sted, urinerer i gatene, knuser flasker og lager bråk. De gjør rett og slett skam på bygda, sier politiførstebetjent Odd Frode Vikøren ved Vik lensmannskontor til Bergens Tidendes nettutgave.

Han understreker at arrangementene på dagtid, da det foregår ostesmaking, utstillinger og skirenn, ikke volder politiet noe problem.

- Det er fyllekulturen som har utviklet seg på kveldstid som er problemet. Vi er alltid glad når denne helgen er over, og ser ikke frem mot neste ostefestival, sier politiførstebetjenten.

«Potent underhaldning»

På Gamalostfestivalens nettsider lover arrangøren «Ei minnerik helg i pinsa», og forteller videre om «potent underhaldning, velsmakande matglede, idrettsarrangement, med både alvor, men mest moro».

Ting tyder vel på at deltakerne ikke utelukkende lesket seg med gammelost under festivalen. Fem personer er anmeldt for drikking på offentlig plass, tre for urinering på offentlig plass, mens to personer ble innbrakt etter slåsskamper. På den ene personen ble det dessuten funnet narkotika.

Operasjonsleder Einar Vereide ved Sogn og Fjordane politidistrikt mener han har forklaringen på at Gamalostfestivalen medfører så mye fyll.

- De må vel drikke noe sterkt for å skylle ned svineriet. Og så sier de at gammelost er sunt, humrer han.

- Uforståelig

Arrangementsansvarlig for Gamalostfestivalen, Eivind Helleland, stiller seg helt uforstående til den flengende kritikken fra politiet.

- Dette var helt ukjent for meg. Jeg var selv ute i sentrum til sent på natt, og så ikke antydninger til bråk. For øvrig var alle våre arrangementer avsluttet før klokken 18, sier Helleland til NTB.

Han forteller at festivalen i flere år har hatt et godt samarbeid med politiet.

- Vi betaler sågar politiet for ekstra vakthold denne helga, så kritikken får stå for politiets egen regning.

Helleland anslår at mellom 1.500 og 2.000 mennesker deltok på Gamalostfestivalen, som neste år feirer 10-årsjubileum.

TRØBBELOST? Politiet er ikke fornøyd med oppførselen til deltakerne på Gamalostfestivalen i Vik.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media