Gamals barn blir hos mormor

Skien: Barnevernet i Skien fattet fredag et hastevedtak om at Gamal Hoseins barn inntil videre skal bo hos mormoren sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnevernleder Elin Jervidalo i Skien bekrefter vedtaket overfor VG, men hun ønsker ikke å kommentere om Hosein får en samværsordning.

Gamal Hosein ble fredag kveld løslatt etter å ha sittet varetektsfengslet i to år. Agder lagmannsrett besluttet tidligere på dagen at 37-åringen kan gå fri i påvente av at ankesaken kommer opp for lagmannsretten i september.

37-åringen sa fredag kveld at det viktigste for ham nå er å ta kontakt med datteren sin på tolv år og sønnen på sju. De har bodd hos mormoren sin siden moren deres, Gry Hosein, ble drept.

- Nå ser jeg fram til å holde og klemme dem - og føle med dem. Vi fikk ikke være sammen i sorgen eller under begravelsen. Det har sikkert skadet dem like mye som det har skadet meg, sa Hosein.

Han ønsker at barna, som han har foreldreretten til, skal bo sammen med ham.

Det var for sent for 37-åringen å ta kontakt med barna da han ble løslatt fredag kveld. Hosein ble da kjørt av sin advokat Karen Forbrigd til noen venner i Oslo-området.

Hosein ble i juni i fjor dømt til ti års fengsel i Skien og Porsgrunn tingrett for drapet på sin kone Gry Hosein (28). Han har gjennom hele saken stått fast på at han er uskyldig, og gjentok fredag at han regner det som sikkert at han at han blir frikjent i lagmannsretten.

(NTB