Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gamals familie truet vitne

Familien til Gamal Hosein skal ha truet den 17-år gamle kjæresten til Gry Hosein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nekter forhold til Gry

Et sentralt vitne er blitt utsatt for grove trusler i saken mot drapstiltalte Gamal Hosein. Det har israelsk politi opplyst til statsadvokat Kjetil Omholt.

Den israelske dommeren Khamal Sa'ab vurderte om de rettslige høringene av vitnet i Magistrate Court skulle gå for lukkede dører.

Alvorlige trusler

- Et vitne har mottatt alvorlige trusler fra Hoseins familie. Vi frykter derfor at vitnet ikke vil si alt dersom norsk presse er til stede. Vi har ingen planer om å be om lukket rett i Norge når avhørene skal legges fram, sier Omholt til NTB.

Etter det NTB forstår, er det Gamal Hoseins nevø, den nå 17 år gamle mannen som skal ha hatt et kjærlighetsforhold til Gamals kone Gry, som skal være utsatt for trusler.

Denne mannen var første vitne inn på dommerens kontor etter at norsk presse ble kastet på gangen i rettsbygningen i den nord-israelske havnebyen Haifa.

- Grunnleggende

Gamal Hosein er tiltalt i Norge for å ha tatt livet av sin kone Gry. Hans forsvarer, advokat John Christian Elden, mente at de rettslige avhørene i Israel er å regne som en del av hoved-rettsforhandlingene i Norge.

- Derfor er det helt grunnleggende at også høringene i Israel går for åpne dører, sier Elden til NTB.

Dommer Khamal Sa'ab la for egen del til at åpne rettshøringer også er hovedprinsippet både i israelsk, og i internasjonal rett.

- Men det finnes unntak. Blant annet kan israelsk rett lukkes dersom åpne dører kan påvirke vitnene. Det er også et poeng at ett av vitnene er under 18 år, sa dommeren, før han konkluderte med at de rettslige avhørene skulle gå for lukkede dører.

(NTB)

Hele Norges coronakart