Gambia-tiltalt uten advokat og tolk

Nordmannen (45) som er siktet for overgrep mot seks barn i Gambia, ble torsdag fremstilt i retten, uten forsvarsadvokat.

SIKTET: Nordmannen er siktet for overgrep mot seks barn. Foto: PRIVAT/DAGBLADET
SIKTET: Nordmannen er siktet for overgrep mot seks barn. Foto: PRIVAT/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mannen ble torsdag hentet ut fra varetekt i Mile II-fengselet like utenfor Gambias hovedstad Banjul, og kjørt med politivakter til rettslokalet i Bundung, skriver Aftenposten.

Politiet i Gambia har ifølge aktor, politiinspektør Musa Kuyateh, avsluttet etterforskningen. Siktelsen har vært til gjennomlesning og godkjenning hos Statsadvokaten.

Torsdag var dommer Abdoulie Mbecka klar til å starte rettssaken. Men nordmannens forsvarer, advokat Sheriff Marie Tambadou, var ikke til stede da klienten skulle fremstilles for retten. Om Tambadou var varslet om rettsmøtet, er ikke kjent.

Påtalemyndigheten hevder at nordmannen, både i 2009 og 2010, skal ha utsatt seks gutter, alle under 18 år, for seksuelle overgrep. Forholdene mannen er tiltalt for, har en strafferamme på minimum fem år, maksimum 14 års fengsel.

Dommer Abdoulie Mbecka besluttet å utsette rettssaken og ba rettsbetjenten sørge for å «finne noen som kan snakke norsk» samt å sørge for at forsvarsadvokaten blir informert, skriver Aftenposten. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer