Gambias president hevder å kunne kurere aids

Men bare på mandager og torsdager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Presidenten i det afrikanske landet Gambia, Yahya Jammeh, hevdet å kunne kurere aids.

Jammeh hevder å være i besittelse av mystiske krefter som gjør ham i stand til å kurere astma på fredager og søndager, og aids på mandager og torsdager.

Alt pasientene trenger for å kunne nyte godt av presidentens fantastiske evner, er en henvisning fra lege. Deretter er det bare å stille seg i kø utenfor presidentpalasset.Raser

Helsearbeidere og forskere raser mot kvakksalvervirksomheten, som har fått bred omtale i afrikanske og internasjonale medier.

- Sjokkerende, sier den sørafrikanske aidsforskeren Jerry Coovadia til BBC.

Jammeh, som har sittet ved makten i Afrikas minste land siden 1994, hevder at behandlingen bygger på bruk av urter som er omtalt i Koranen.

- Jeg gjør ikke dette for pengenes eller popularitetens skyld, forsikrer han i et intervju med den sørafrikanske avisen Sunday Independent.

41-åringen har også orientert utenlandske diplomater om sine evner, og ba nylig Taiwans ambassadør om å spre den gledelige nyheten om aidskuren med henvisning til at Taiwan er en betydelig legemiddelprodusent.Overtro Gambias helseminister Tamsir Mbow støtter helt og fullt opp om den autoritære og eksentriske presidenten, og lover å dele hemmeligheten med resten av verden.

- Vi kan ikke fortelle hvilke urter vi for tiden benytter, men verden skal få vite dette senere, sier Mbow.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.