President Yahya Jammeh

Gambias president innfører unntakstilstand. Nekter å innse tap

Det melder statlig gambisk TV.

VIL IKKE INNSE TAPET: Gambias president Al Hadji Yahya Jammeh, her i 2009.  REUTERS/Carlos Garcia Rawlins/NTB Scanpix
VIL IKKE INNSE TAPET: Gambias president Al Hadji Yahya Jammeh, her i 2009. REUTERS/Carlos Garcia Rawlins/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gambias president Yahya Jammeh har erklært unntakstilstand i landet. Jammeh tapte presidentvalget i desember, men han nekter å anerkjenne nederlaget og å gå av, melder statlig gambisk TV.

Jammehs utfordrer i valget, Adama Barrow, fastholder at han er den rettmessige vinneren av valget, og han skal etter planen tas i ed som landets nye president 19. januar.

Det er uklart hva unntakstilstanden vil få å si for edsavleggelsen og om den vil gå som planlagt. Tidligere på tirsdagen hoppet ytterligere fire av Jammehs ministre av regjeringen.

Gambia har vært preget av uro og store demonstrasjoner siden presidentvalget. Utenriksdepartementet her hjemme endret tirsdag sine reiseråd og fraråder alle reiser til Gambia som ikke er strengt nødvendige.

Jammeh har styrt Gambia siden han tok makten i et kupp i 1994.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer