Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gambler en halv mrd. på fri EU-surfing

Telenor har tjent én milliard i året på nordmenns surfing i utlandet, hvorav halvparten fra EU. Inntektene ofres nå for å få kundene over på dyrere pakker.

 Mulighet:  - Vi vil bruke EU-reguleringen i 2017 som en mulighet, istedenfor en trussel, for å få til en positiv endring til nye prisplaner, proklamerte konsernsjef Sigve Brekke under selskapets presentasjon av tallene for 1. kvartal 2016. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Mulighet: - Vi vil bruke EU-reguleringen i 2017 som en mulighet, istedenfor en trussel, for å få til en positiv endring til nye prisplaner, proklamerte konsernsjef Sigve Brekke under selskapets presentasjon av tallene for 1. kvartal 2016. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Ett år før EU uansett tvinger teleperatørene til å fjerne roamingkostnadene i EU-utlandet, går Telenor foran og stryker dem allerede nå, varslet selskapet tirsdag.

- Vi vil bruke EU-reguleringen i 2017 som en mulighet, istedenfor en trussel, for å få til en positiv endring til nye prisplaner, proklamerte konsernsjef Sigve Brekke ifølge Finansavisen i går.

Alle Telenor-abonnenter som bytter til de nye «Frihet»-abonnementene kan altså surfe, sende sms og mms på ferie i Spania eller Frankrike til samme pris som i Norge. Telenor Norge-sjef Berit Svendsen var enda blidere enn vanlig i går.

- Dette har jeg gledet meg til lenge. Nå tilbyr vi alle Telenor-kunder full frihet, og nå er det bare å kose seg, sier hun til Finansavisen.

Logisk plan Telenor er ingen veldedig organisasjon, og har selvfølgelig en plan med gratis-EU-roamingen - nemlig å øke kundenes databruk ytterligere og få dem over på dyrere abonnement. Frem til i går har Telenor tjent én milliard i året på roaming, hvor halvparten har kommet fra bruk i EU.

- Vi fortsetter strategien med oppsalg, og ønsker å få kundene til å oppgradere til dyrere pakker, forklarte Brekke under gårsdagens kvartalspresentasjon.

De nye «Frihet»-abonnementene har mindre data inkludert for å forsterke denne utviklingen.

- Vi tror det er et smart grep av Telenor. Roaming i EU utgjør rundt 11 av 315 kroner i ARPU, og de sier selv de tror det kompenseres gjennom økt bruk. Med litt mindre data i hver pakke får man også en høyere implisitt utnyttelse av datapakken, og med den underliggende dataveksten kommer kunden raskere til taket. Og da oppgraderer de gjerne pakken sin, sier SEB-analytiker Fredrik Thoresen til Finansavisen.

Flere nyheter Telia: «Roam Like Home» i hele EU og EØS
Spill om hvem som får Svarteper
Telenor fjerner roaming

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!