Trafikkulykke

- Gambler med eget liv

Politiet advarer etter trafikkuhell i Østfold: - Ikke gjør det.

FARLIG: Politiet i Øst mener bilene som krysser midtrabatten leker med eget og andres liv. Foto: Freddie Larsen
FARLIG: Politiet i Øst mener bilene som krysser midtrabatten leker med eget og andres liv. Foto: Freddie Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Øst melder på sin Twitter-side om et trafikkuhell på E18 i Hærland i Østfold.

- Bil kjørt av veien. Et følgeuhell med et par biler som har kjørt på hverandre bakfra. Nødetatene er på vei, skrev politiet klokka 15.41.

Politiet skriver klokka 16.18 at de har mottatt telefon om at flere biler har kjørt gjennom en åpning i midtdeleren cirka 500-600 meter før ulykken.

I en oppdatering klokka 17.10 skriver Vegtrafikksentralen at E18 ved Momarken i Viken retning mot Oslo nå er er åpen for trafikk.

Fire involvert

- Totalt fire biler involvert. To personer blir kjørt Kalnes for sjekk. En med smerter i en arm og en med nakkesmerter, skriver politiet på Twitter.

Skadene skal være moderate, ifølge operasjonsleder til Dagbladet. Det er først og fremst snakk om materielle skader.

Et vitne til hendelsen sier til Dagbladet at det har en person som hadde flyttet noen kjekler i veier, for så å krysse veibanen. Etter den første bilen fulgte omtrent 100 biler etter, opplyser Dagbladets tipser.

Tipseren, som ønsker å være anonym, opplyser til Dagbladet at han så tre nestenulykker på stedet og at han aldri har sett noe liknende.

- Livsfarlig

- Dette er svært farlig da østgående trafikk går som normalt. Folk som sitter i kø bes om å være tålmodige, berger er på stedet, og veien ryddes.

Operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt sier til Dagbladet at politiet vil beslaglegge førerkortet til de som blir tatt i å kjøre gjennom åpningen i midtdeleren. Han mener de «gambler med eget liv»

KØ I COMPUTEREN: Lange køer skaper kaos på Kastrup lufthavn utenfor København torsdag 12. mai. Video: Kimie Vidø Welch Vis mer

- De skjønner jo ikke hva de driver med. Det er livsfarlig. De leker med sitt eget og andres liv. Det er kjempedumt, sier operasjonsleder.

Han ber sjåførene smøre seg med tålmodighet og vente i køen. Det vil snart bli flytende trafikk, ifølge Marstad.

- Ikke gjør det

Han forteller at det allerede har vært flere nestenulykker.

- Det å bli truffet i bakparten i det man er i ferd med å kjøre inn, av en bil som kjører i kanskje hundre kilometer i timen eller mer, andre veien. Konsekvensene er livsfarlige. Ikke gjør det, sier operasjonsleder.

Marstad sier at politiet kommuniserer med veitrafikksentralen om hva som skal gjøres med åpningen i midtdeleren.

- Hvorfor eller hva slags åpning i midtdeleren det er snakk om, det vet jeg ikke. Det skal vi finne ut av, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer