Gamblingsiktet sendte luksusbåt til Peru

Norskamerikanske gamblingbrødre fråtset i luksus.

SENDT TIL PERU: En av de to norskamerikanske gamblingbrødrene som nå er siktet av FBI kjøpte for omtrent tre år siden en Windy Gran Bora til cirka 3,5 millioner kroner, og sendte den deretter til Peru. Foto: Windy Boats.
SENDT TIL PERU: En av de to norskamerikanske gamblingbrødrene som nå er siktet av FBI kjøpte for omtrent tre år siden en Windy Gran Bora til cirka 3,5 millioner kroner, og sendte den deretter til Peru. Foto: Windy Boats.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Båten på bildet, en Windy Gran Bora 42, kan illustrere luksuslivet til de to Tvedestrand-brødrene som nylig ble siktet av FBI. En av brødrene kjøpte for tre eller fire år siden en slik båt og sendte den deretter til Peru.

De to brødrene, med tilnavn «Leo» (40) og «Muslingspiseren» (42) vokste opp i Tvedestrand, men har de siste drøye ti årene ifølge FBI bygget opp en gigantisk gambling-pyramide.

- Ekspedert ut Hos båtfabrikanten Windy Boats i  Arendal får Dagbladet bekreftet at en av de to brødrene kjøpte en båt av typen Windy Gran Bora sommeren 2010 eller 2011. Båten ble deretter sendt til Peru, hvor brødrene antas å stå bak partyhotellet «Aquavit hotel» i hovedstaden Lima.

- Båten ble ekspedert ut av landet på helt normal måte, får Dagbladet opplyst hos Windy Boats.
Også betalingen skal ha skjedd på normalt vis.

Mistenkelige transaksjoner I USA er de to brødrene med bakgrunn fra Norge, Peru og USA, siktet for ulovlig gambling, hvitvasking, trusler og utpressing av gamblingkunder med spillegjeld.

I Norge har skattemyndigheten opprettet en skatteesak på bakgrunn av store pengeoverføringer fra utlandet.

- Saken startet hos politiet etter anmeldelse fra Skatt Sør i februar i år. Grunnlaget for Skatt Sør var at det var oppdaget mistenkelige pengetransaksjoner, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt, som har ansvaret for etterforskningen i Norge.

Velvillig politi Ifølge Søfteland startet den norske skattesaken uavhengig av etterforskningen i USA. Senere er også Økokrim koblet inn.

En av de to brødrene, den såkalte «Muslingspiseren», ble i forrige uke pågrepet i Norge, og varetektsfengslet fram til 19. juli.

Dette skjedde i påvente av en utleveringsbegjæring fra USA som norsk politi har signalisert å møte med stor velvilje.

SELSKAPELIG: Her ligger den nå FBI-siktede 42-åringen omgitt av bikinidamer i bassenget på hotellet i Lima der han står oppført som direktør. Foto: Privat
SELSKAPELIG: Her ligger den nå FBI-siktede 42-åringen omgitt av bikinidamer i bassenget på hotellet i Lima der han står oppført som direktør. Foto: Privat Vis mer

En onkel av de to brødrene ble i forrige uke varetektsfengslet i Arendal, siktet for grovt heleri. Denne onkelen skal ha forvaltet mer enn 20 millioner kroner for brødrene, men hevdet i Aust-Agder tingrett at han ikke forsto at pengene stammet fra kriminell virksomhet.

Spektakuære fester De to brødrene skal ha vokst opp i Norge og gått på skole her. Begge er tidligere dømt for ulovlig gamblingvirksomhet i USA.

I 2002 registrerte de selskapet Macho Sports i Panama, og flyttet i 2008 firmaet til Perus hovedstad Lima. Derfra skal de ha pleiet en stor kundekrets, hovedsakelig rundt Los Angeles og San Diego i California.

Brødrene har om somrene gjerne oppholdt seg i Tvedestrand.

Selv om de også der har slått om seg med penger og luksus, blekner somrene i Tvedestrand mot de spektakulære festene på Aquavit hotel i Lima.

Dalende stemning
På et bilde fra hotellet ligger 42-åringen omgitt av bikinidamer i hotellets basseng.

Hotellets hjemmeside annonserte i februar og mars både «Summer Splash Pool Party» og «Champagne Showers Pool Party», og det går fram av bildene at det til tider har vært en meget høy stemning.

I månedene etterpå ser det ut til at aktiviteten har vært lavere.

PÅ INNSIDA: Slik ser det ut inne i en Windy Gran Bora. Foto: Windy Boats
PÅ INNSIDA: Slik ser det ut inne i en Windy Gran Bora. Foto: Windy Boats Vis mer

Heretter må brødrene konsentrere seg om helt andre slags gjøremål.