Gamlekongen ble knekt av nytt ess

Her er mannen som skal få Bergen til å glemme Raymond Kvisvik: Erik Huseklepp (20).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Huseklepp signerte for Brann i begynnelsen av august. I går scoret han sitt første seriemål på sitt første spark, etter 22 sekunders spill. En ny helt er på plass på Branns venstre flanke.

-  Klart det var sinnsykt gøy. Jeg fikk et perfekt innlegg fra Robbie Winters som jeg konsentrerte meg om å treffe riktig. Det var helt utrolig å se at ballen gikk inn i lengste hjørnet, sier helten, som forøvrig er sønn av tidligere Brann-kjempe Ingvald Huseklepp.

Ungdommelig mot

Han kommer fra Fyllingen og fikk spille en testkamp mot Birmingham i sommer. Med ungdommelig mot, stor fart og utfordrende holdning har han overbevist Mons Ivar Mjelde om at han kan være spilleren som vil erstatte dypt savnede Raymond Kvisvik.

-  Huseklepp fikk lov til å ha det morsomt. Jeg krysser fingrene for at han skal lykkes for Brann. Ingenting vil være bedre enn det, sier Kvisvik, som tok turen i Brann-garderoben etter kampen for å gratulere ungdommen.

Flere sjanser

-  Jeg hadde to gode muligheter i andre omgang. Det hadde selvsagt vært gøy å klare flere, men jeg får være fornøyd. Vi vant tross alt med fire mål, sier han.

Huseklepp regner ikke med å få sikker plass fra start i neste kamp, men lover å trene godt og gjøre alt han kan for å få fornyet tillit.

Glad gutt

-  Erik er en unggutt som går rundt med et smil hele tida. Han løste venstreflanken helt utmerket. Jeg ba ham gjøre det han er best til, nemlig å utfordre. Vi så alle at han er god på det. Åpningsmålet hans utløste selvsagt mye energi. Og han fikk spille på et lag som fungerte godt mot Fredrikstad. Vi klarte å stresse dem slik at de aldri fikk til den flyten de så gjerne ville ha, sier Mjelde.

Landslagsaktuelle Martin Andresen sier dette om den nye helten:

En prosess

-  Erik kom inn i gruppa med ungdomsmot og en svært offensiv holdning. Det var kjempegøy at han lyktes så godt i sin første seriekamp fra start. I denne kampen syntes jeg alle guttene sprudlet. Vi har vært gjennom en prosess. Jeg så gode tendenser i kampen mot VIF. Så gikk det enda bedre i Uefacup-kampen mot Allianssi. Fredrikstad var ikke spesielt gode, men det var vi som gjorde dem dårlige, sier Andresen.