Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gammel Dansk ble 97 år

Jørgen Ketil Asmund, hedersmannen som skapte Gammel Dansk, er død.

TRDISJONSDRIKK: Mannen som skapte Gammel Dansk døde 97 år gammel. Foto: Dagbladet.
TRDISJONSDRIKK: Mannen som skapte Gammel Dansk døde 97 år gammel. Foto: Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den danske kjemiingeniøren Jørgen Ketil Asmund, mannen som skapte den legendariske brennevinen, er død. Asmund var produksjonssjef ved Spritfabrikken i Roskilde.

På begynnelsen av 60-tallet fikk han i oppgave å finne opp en bitter som var mild på smak. Han skulle finne opp en dram, som skulle være ny på smak, det skulle være en bitter og den skulle være bløt på smak.

Etter tre år med eksperimentering var han klar med oppskriften som ble til dagens Gammel Dansk.

Oppskriften er til denne dag en godt bevart hemmelighet, men det påstås at den består av 29 forskjellige urter, krydder og blomster.

Jørgen Ketil Asmund ble 97 år gammel, og står også bak de litt mindre kjente drikkene Porse-snaps, Den Tapre Landsoldat og Krabask.

Gammel Dansk er med 50 år på baken fortsatt Danmarks mest populære bitter. Den har også alltid falt godt i smak hos nordmenn.

PS: Arcus-Gruppen kjøpte De Danske Spritfabriker fredag 4. januar 2013, og Gammel Dansk er dermed hovedsaklig i svensk eie, med en liten norsk interesse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!