Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gammel, edel vin til salgs i Kina

Beijing (NTB-DPA): En vingård i Liaoning-provinsen i det nordøstlige Kina skal selge flere partier vin som er beregnet å være 153 år gammel fra Qing-dynastiet. Vinen ble oppdaget under oppussing for to år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

80 centimeter under gulvet i kjelleren på vingården ble det funnet fire kjempestore trefat. Hvert fat inneholdt to tonn flytende væske som vingården hevder er den eldste alkoholholdige drikk som noen gang er funnet i Kina, skriver den engelskspråklige avisen China Daily i sitt ukentlige næringslivsbilag.

Vinen ble lagret for det keiserlige hoff i 1845 for å markere 25-årsjubileet for keiser Daoguangs herredømme. Vitenskapelige tester viser at vinen oppfyller alle krav til dagens standard og er fullt drikkbar. Avisen beskriver vinen som mild og myk med lang ettersmak og utmerket kvalitet.

Gården der vinen er oppdaget har allerede investert over 600 000 dollar, eller 4,5 millioner kroner, for å bevare vinen. Nå skal en ikke nærmere bestemt mengde selges for å skape penger til forskning. Forskningen skal klarlegge hvordan vinen Daoguang 25 kan kopieres og avdekke hemmeligheten bak den langvarige og vellykkede lagringen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!