Gammel kjærlighet ruster ikke

GARDERMOEN (Dagbladet): Her møtes et kjærestepar fra 1935. 78-åringene Henry Lilleaasen og Åse Stoll har ikke sett hverandre på 61 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før krigen var Åse nødt til å flytte til en tante i Amerika. Da hadde Henry og Åse hatt følge i nesten tre år. De ble konfirmert samtidig i Grue kirke i 1935 og fant tonen under en juletrefest samme året.

- Da hun flyttet til Oslo for å jobbe som tjenestepike, skrev vi lange brev. Hun pleide å lime på frimerket opp ned, og sette kryss på baksiden av konvolutten, forteller Henry og forklarer at det var tegnet for kjærlighet.

Meldingen om at Åse måtte flytte til Amerika, falt den 17 år gamle Henry tungt om hjertet.

- Hun ville at jeg skulle flytte etter, men jeg hadde ikke mye penger og overfarten var dyr, forteller Henry. De fortsatte å brevveksle, men da krigen brøt ut ble det vanskeligere å holde kontakten.

Tida gikk, og etter hvert giftet de seg på hver sin kant. Henry flyttet til Oslo og Åse ble i Amerika. For tjue år siden møtte Henry en kamerat fra Solør, som fortalte at Åsa var blitt enke og hadde spurt etter ham.

- Da begynte jeg å tenke på henne igjen, sier Henry.

Han har vært enkemann i åtte år, og i fjor tok han mot til seg og sporet henne opp. Nå skal de tilbringe tre sommeruker sammen i Norge.

<B>ENDELIG, ÅSE:</B> Etter hyppig brevveksling og lange telefonsamtaler møttes endelig Åsa Stoll (78) og Henry Lilleaasen (78) igjen. De var kjærester for 61 år siden.