Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gammel krangel bremser bankmeklingen

Ingen utsikt til snarlig løsning for 15 500 bankansatte.

 PENGEKØ:  En minibankkø mandag - her fra Oslo sentrum. Nordmenn har tatt ut fem ganger så mye kontanter som samme mandag i fjor.
FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX.
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meklingen i bankoppgjøret fortsatte utover kvelden mandag, uten utsikt til noen snarlig enighet.

Riksmeklingsmann Kari Gjesteby sa ved 19-tiden at partene jobbet seg gjennom «tema etter tema».

Meklingsfristen utløper ved midnatt natt til tirsdag, og rundt 15.000 bankansatte tas ut i streik dersom Gjesteby ikke får snekret sammen et kompromiss.

Hemmelig Forhandlingene er omsluttet av mye hemmelighetskremmeri, og verken krav eller tilbud er kjent i detalj.

Gjesteby ville heller ikke si noe om tallstørrelser eller hvilke enkeltpunkter som volder mest besvær.

- Men det er mer enn et kroneoppgjør, slik mellomoppgjørene vanligvis er. Det henger igjen et resttema fra i fjor, som er av en mer prinsipiell karakter. Og det kompliserer jo meklingen, sier Gjesteby.

Muligheten for streik utløste mandag hektisk uttaksvirksomhet i alle landets minibanker. Mange steder var det tomt for kontanter tidlig på formiddagen. En streik vil også ramme nettbankene, og forfalte regninger kan forbli ubetalt.

- Mye gjenstår — Alle streiker rammer tredjemann. Sånn sett er ikke denne situasjonen spesiell. Men partene kom jo til mekling etter et forhandlingsbrudd, så det gjenstår mye hardt arbeid. Om vi klarer tidsfristen, gjenstår å se. Det er viktigere med et godt resultatet, sier Gjesteby. Meklingen omfatter medlemmer i Finansforbundet (YS) og LO, i både bank- og forsikringsnæringen. I første omgang er det 15 500 bankansatte som tas ut i konflikt, mens det ved opptrappingen 14. juni tas ut ytterligere 5 500 medlemmer i forsikringsbransjen.

(NTB).

image: Gammel krangel bremser bankmeklingen