Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gammel Sigvart i ny drakt

STAVANGER (Dagbladet): Som 16-åring var Sigvart Dagsland levende opptatt av klassisk musikk. 17 år seinere er ringen sluttet. I morgen kommer plata «Laiv» med Stavanger Symfoniorkester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ideen om samarbeidet var Sigvart Dagslands egen, og prosessen fram til ferdig plate har vart i over tre år.

- Egentlig var det en sinnssyk tanke som i utgangspunktet gikk ut på å framføre fire låter. Likevel ble det fort klart at vi måtte spille inn en full CD, sier Dagsland.

Han føler seg privilegert, og mener det er unikt å få til samarbeidet som førte til plata, som er den første i sitt slag i Norge.

Lever i tida

Da Sigvart Dagsland var 16 år, kunne han ikke få nok av Grieg og Mozart. Seinere måtte han gjøre et musikalsk valg.

- Jeg har hele tida gjort det jeg selv vil, sier han.

Sist var det salmeplate, og nå er det gamle låter i ny innpakning.

- Ja, ringen er sluttet, mener Dagsland. Selv beskriver han opptakene i september i fjor som hans største øyeblikk på scenen. Alt måtte skje i løpet av to dager med publikum i salen.

- Etter den siste konserten kom Erik Hillestad løpende og sa at vi måtte ta «Festung Europa» en gang til. Da skjønte jeg og orkesteret at det var nå eller aldri. Da satt også ekstranummeret som et skudd, husker han. To av låtene på albumet er også nye. «Abrahams barn» og «Kem e så denne mannen?» er spesialskrevet for symfoniorkester.

Ny plate

Og mens den siste plata har ligget klar i ett år, har Dagsland allerede begynt å tenke videre. Før har han skrevet alle melodiene selv. Nå vil han også skrive tekstene.

- Men jeg lover, det skal ta to år før neste plate er i salg.