Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Smøreekspert med dårlig glid

Gammel skihelt konkurs

Terje Langli har både gull og bronsje fra Albertville-OL i 1992. Med Langlibua må han imidlertid gi tapt.

DÅRLIG GLID: Terje Langlis Langlibua holdt det kun gående i et drøyt år. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
DÅRLIG GLID: Terje Langlis Langlibua holdt det kun gående i et drøyt år. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital): Terje Langli har stafettgull fra Albertville-OL i 1992 og vant 10 kilometer klassisk under VM i 1991. Som businessmann har det imidlertid blitt langt dårligere glid for trønderen, skriver Kapital.

For snaut to år siden startet han Langlibua, med hyllene fulle av ski og skismøring. Men etter et dusin med inkassosaker er selskapet ifølge magasinet nå slått konkurs.

Lite å hente

Ifølge Kapital er det nå svært lite å hente for kreditorene.

- De samlede kravene som ble registrert til skiftesamlingen er på cirka 410.000 kroner. I tillegg er det kommet inn ytterligere krav på cirka 150.000 kroner, sier bobestyrer Erik Ottemo i advokatfirmaet Wigemyr & Co til magasinet.

Det blir ikke gjennomført noen vurdering av disse kravene før det blir klart om kreditorene har noe å hente i boet. Det er det ifølge Ottemo lite som tyder på, da boet i første rekke består av bokser med skismøring.

- Spørsmålet er om det er mulig å få solgt disse til anstendige priser. Det er ikke mye som tyder på det. Nå er vi jo også litt utenfor sesongen, sier han til Kapital.

Begjærte oppbud

Det er ifølge magasinet den lokale kemneren i Kristiansand som har det nest største kravet på i underkant av 125.000 kroner, mens sportskjeden MX-Sport har det største. Det er imidlertid ingen av kreditorene som har slått Langlibua konkurs.

- Selskapet ved styreleder Stig Robertsen har begjært oppbud. Når et styre ser at selskapet ikke kan dekke kravene etter hvert som de forfaller og at gjelden er større enn selskapets aktiva, da er man etter loven insolvent, sier Ottemo til Kapital.

Terje Langli har sammen med Robertsen og Henrik Ryen Hansen eid en tredjedel hver av Langlibua.

Kapital lyktes ikke i å få en kommentar fra Langli.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media