Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gammel torpedo- trussel i turbofart

For fem år siden gikk «torpedotrusselen» fra bilverkstedet A.K. Auto som en farsott på Internett. Nå går den runden på e-post igjen, til bilverkstedets fortvilelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lydfilen består av en telefonoppringning fra en tidligere ansatt ved A.K. Auto til en kunde som ikke hadde betalt regningen for en omfattende bilreparasjon.

Den ansatte hinter om at pengene vil bli innkrevet ved hjelp av «en venn av oss», i stedet for gjennom rettslig inkasso. Opptaket kan lett bli oppfattet som en trussel om å sende en torpedo.

Ingen trussel

Kunden la lydfilen ut på nettet da det skjedde i sin tid, og den gikk som ild i tørt gress via e-post. Den ble så viden kjent at TV 2 laget reportasje om det. Nå går den igjen sin seiersgang på nettet. Og det gir trøbbel for bilverkstedet.

-  Det var aldri noen reell trussel. Dette var en oppringning som ble gjort som en fleip, og som et utslag av frustrasjon med en kunde som etter vår oppfatning hadde ført oss bak lyset, og som det ikke var mulig å få tak i på flere måneder. Vi prøver å være et ordentlig og renhårig verksted, i en bransje som kan være ganske råtten til tider. Det er fem år siden, og nå har den dukket opp igjen. Det er synd at det blir sånn, sier Ketil Vestli, eier av A.K. Auto på Storo i Oslo.

Kunder ringer

De seks verkstedansatte er fortvilte over at de nok en gang henges ut på nettet.

-  Skrives det noe i ei avis, så er det i hvert fall noen som tar seg tid til å sjekke hva sannheten er, men på nettet og på SMS er det bare å ture fram. Det er ingen som sjekker at noe holder vann. Dette skaper mye trøbbel for oss. Vi får telefoner fra folk som sier at de ikke vil bruke oss mer på grunn av dette. Men det er også folk som ringer og sier at de synes det er urettferdig. Vi har mer arbeid enn vi klarer å ta unna for øyeblikket, så det er ikke godt å si om vi taper penger på dette. Potensielle kunder med gode jobber kan jo holde seg unna på grunn av dette, sier Vestli, som tror han ville ha vunnet dersom han hadde gått til retten mot mannen som laget lydsnutten. Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med mannen som opprinnelig mangfoldiggjorde lydklippet. Det er ikke kjent hvem som startet distribusjonen av lydfilen denne gangen.

Hør trusselen fra AK Auto her!

FRUSTRERT: Eier Ketil Vestli ved A.K. Auto på Storo er fortvilet etter at en fem år gammel lydfil med en «trussel» fra en av de ansatte nok en gang sirkulerer på Internett.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media