- Gang på gang er min erfaring at den beste personen til en jobb ofte er en kvinne

FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, hyller generalmajor Kristin Lund som første kvinnelige styrkeleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Generalmajor Kristin Lund ble i dag utnevnt til FNs første kvinnelige styrkeleder, som leder for de fredsbevarende styrkene på Kypros.

Dagbladet var til stede da hun ble tatt imot av FNs generalsekretær på hans møterom i 38. etasje i FN-hovedkvarteret i New York. Som regel er dette rene fotoseanser, hvor generalsekretæren bare håndhilser på gjesten han tar imot uten å si noe som helst til pressen.

- Skaper historie I dag valgte han på overraskende vis å komme med noen kommentarer om den historiske utnevnelsen.

- I dag skaper hun historie i FN. Etter seks og et halvt tiår med fredsbevarende oppdrag er hun den første kvinnen til å lede et slikt oppdrag, sier generalsekretæren og smiler bredt inne på møterommet med en imponerende utsikt over Manhattans Midtown.

Han forklarer at hun har fått jobben på grunn av sin lange og brede erfaring med FN og internasjonale operasjoner helt siden hun deltok i Libanon i 1986.

- Kvinner ofte best - Gang på gang er min erfaring at den beste personen til en jobb ofte er en kvinne. Jeg tror dagens utnevnelse er et gjennombrudd, og jeg tror ikke vi må vente nye 66 år på å få enda en kvinnelig styreleder, sier Ban Ki-moon før han avslutter med noen norske gloser:

- Gratulerer og lykke til!

Før møtet fortalte Lund til Dagbladet at hun gledet seg veldig til å begynne i jobben 10. august i år.

- Tusen takk! Jeg er veldig glad og stolt over å få denne jobben, sier Lund til Ban Ki-moon.

TATT IMOT:  FNs generalsekretær Ban Ki-moon møtte Kristin Lund i FN-hovedkvarteret i New York i dag. Han hyller henne som historisk. Foto: Linus Sundahl Djerf / Dagbladet
TATT IMOT: FNs generalsekretær Ban Ki-moon møtte Kristin Lund i FN-hovedkvarteret i New York i dag. Han hyller henne som historisk. Foto: Linus Sundahl Djerf / Dagbladet Vis mer