Gangbru falt ned på buss og bil

Tre tiendeklasser skulle på skoletur, da en gangbru plutselig kollapset over bussen de satt i. Også en personbil med mor og datter (2) ble knust under brua.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet.no): Ulykken skjedde ved 14-tida i ettermiddag, da en lastebil med container og høy kran kjørte inn i brua ved krysset E39 og Kartheia, tre kilometer vest for Kristiansand.

Tre klasser om bord

Brua kollapset etter å ha blitt truffet av krana, og datt sammen over en buss med tolv skoleelever fra 10. klasse ved Songdalen ungdomsskole i Nodeland i Vest-Agder.

Elevene hadde vært på skoletur, da brua traff fronten på bussen.

Skolebussen, som var på vei ut av Kristiansand, fikk store skader i fronten, men ingen av elevene skal være alvorlig skadd i ulykken. Sjåføren hadde kuttskader, og ble sendt til sykehus. Han var ved bevissthet da han ble fraktet bort i ambulanse.

Personbil havnet under brua

En BMW stasjonsvogn som kom i motsatt retning, ble også truffet av brua. Den ble totalvraket. I bilen satt en mor og hennes to år gamle datter.

Ingen av dem skal heller ha blitt alvorlig skadd i ulykken.

Ulykkesstedet ser ut som en slagmark, og brua er kuttet til pinneved.

Bussen tilhører Kristiansand & Omegn Busstrafikk. Administrerende direktør Harald Vålandsmyr ønsker foreløpig ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.no.

Selskapet kjører rutene mellom Kristiansand og kommunene Søgne, Songdalen og Vennesla på kontrakt med Vest Agder Fylkeskommune gjennom Vest Agder Kollektivtrafikk - Buss i Sør. Det er 96 ansatte i KO Buss AS.

Det ble sendt luftambulanse fra Arendal til ulykkesstedet.

KNUST: Alle skoleungdommene ble kjørt til sykehus etter ulykken.
<B>ELEVENE SENDT TIL SJEKK: Tre 10-tiendeklasser fra Songdalen ungdomsskole i Nodeland var på bussen. Ingen av elevene skal være alvorlig skadd.