KOLLAPSET: Gangbrua over riksvei 35 i Vikersund kollapset plutselig i kveld. Foto: Vegard Aas / Presse 3.0
KOLLAPSET: Gangbrua over riksvei 35 i Vikersund kollapset plutselig i kveld. Foto: Vegard Aas / Presse 3.0Vis mer

Gangbru falt ned på riksvei i Vikersund

Årsaken uklar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ei gangbru har falt ned på riksvei 35 gjennom Vikersund i Buskerud. Ingen personer er kommet til skade, men det er uklart hva som var årsaken til hendelsen, melder Nordre Buskerud politidistrikt.

Politiet antok først at en lastebil hadde revet med seg brua, men etter å ha undersøkt kjøretøyet er de ikke lenger sikre på at det er årsaken. Politiet nevner at brua var gammel.

- Lastebilsjåføren meldte fra til oss klokka 20.24. Det var veldig flaks at det ikke befant seg folk på brua eller motgående trafikk på veien, sier operasjonsleder Thov Thorsrud til Dagbladet.

Sjåføren stiller seg uforstående til at han kan ha forårsaket brukollapsen. Det er så langt ikke funnet merker på kjøretøyet som samsvarer med et sammenstøt med brua, ifølge lokalavisa Bygdeposten.

Gangbrua er i 22-tida i ferd med å bli ryddet bort. Vegvesenet og Biltilsynet er på stedet for å prøve å komme til bunns i årsaken til kollapsen.

Riksvei 35 er stengt, men det jobbes intenst med å åpne den mye trafikkerte veien igjen. Inntil videre omdirigeres trafikken igjennom Vikersund sentrum.