Gangsterjakt på nett

FBI vil at de verste forbryterne skal poppe opp på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Portalen Terra Lycos har gitt FBI gratis annonseplass i jakten på kriminelle rømlinger som amerikanerne gjerne vil slå kloa i. Først ut i FBI-jakten er mafiasjefen James «Whitey» Bulger, som er ettersøkt for en rekke mord fra begynnelsen av 70-tallet til midten av 80-tallet.

Bulger er også mistenkt for narkokriminalitet, utpressing, hvitvasking av penger og andre mafiarelaterte forbrytelser. Han er inne på FBIs liste over de ti mest ettersøkte personene, sammen med blant andre Osama bin Laden.

- Vi har en forpliktelse om å tilby viktige tjenester til samfunnet, og vi føler at dette er et forsøk som er verdt å prøve. sier Brian Payea hos Terra Lycos.

FBI sier at prosjektet vil føre til et verdensomspennende søk etter Bulger, som har vært på rømmen siden 1995, melder ZDNet.

Det er utlovet én million dollar for opplysninger som fører til at han blir pågrepet.

Den engelske pop-up-reklamen skal vises på nettsider i hele Lycos-nettverket, og blir også oversatt til spansk på terra.com.

<P>ETTERLYST: Det er utlovet en dusør på én million dollar for opplysninger som fører til at James «Whitey» Bulger blir pågrepet. Dette bildet er fra 1994.