Viggo Kristiansen løslatt

- Ganske overrasket

- Viggo Kristiansen er ikke ferdig med denne saken, sier HV-sjefen som fant de to drepte jentene i Baneheia i 2000.

OVERRASKENDE: Tidligere HV-sjef Stein Borgersen fant de drepte jentene i Baneheia i 2000. Han er overrasket over at Viggo Kristiansen nå løslates i påvente av beslutningen om han vil bli frifunnet eller om det blir en ny rettsrunde etter dobbeltdrapet for 21 år siden. Foto: Erling Hægeland
OVERRASKENDE: Tidligere HV-sjef Stein Borgersen fant de drepte jentene i Baneheia i 2000. Han er overrasket over at Viggo Kristiansen nå løslates i påvente av beslutningen om han vil bli frifunnet eller om det blir en ny rettsrunde etter dobbeltdrapet for 21 år siden. Foto: Erling Hægeland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Mine tanker nå går først og fremst til de pårørende til de to jentene. Jeg tenker på hva de måtte føle. Jeg antar at de er ganske overrasket nå.

Det sier tidligere HV-sjef Stein Borgersen etter at Høyesterett tirsdag besluttet å løslate Baneheia-dømte Viggo Kristiansen fra Ila landsfengsel.

Borgersen er mannen som fant Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia 21. mai 2000.

- Komplisert sak

Den pensjonerte oberstløytnanten legger ikke skjul på at Høyesteretts beslutning kom uventet på ham.

- Jeg er ganske overrasket. Blant annet med tanke på det Kriminalomsorgen har uttalt om at Kristiansen ikke er klar for samfunnet ennå, sier Borgersen til Dagbladet.

Før han i samme åndedrag legger til at det er «en komplisert sak».

- Vi må jo bare forholde oss til det landets øverste rettsmyndighet måtte komme fram til. Jeg kan ikke gjøre annet enn å sette min lit til at rettsvesenet i Norge vet hva de gjør, og at de treffer riktige beslutninger, understreker Borgersen.

- Oppstår tvil

Den tidligere HV-lederen har aldri klart å legge leteaksjonen der flere hundre personer deltok, bak seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer