- Ganske rabiate holdninger

Dmitrij Medvedev anklaget Vesten for å føre verden nærmere en tredje verdenskrig. Det overrasker ikke tidligere generalløytnant Arne Bård Dalhaug.

TORNDET: Dmitrij Medvedev var president i Russland. Onsdag langet han igjen ut mot Vesten. Foto: Yekaterina Shtukina / Sputnik / NTB
TORNDET: Dmitrij Medvedev var president i Russland. Onsdag langet han igjen ut mot Vesten. Foto: Yekaterina Shtukina / Sputnik / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag morgen skrev nestleder i det russiske sikkerhetsrådet og tidligere president i Russland Dmitrij Medvedev på Twitter at han mente Vesten førte verden nærmere en tredje verdenskrig.

- Historien om det ukrainske «missilangrepet» på en polsk gård beviser bare en ting: Vesten, med sin hybridkrig mot Russland, øker faren for at tredje verdenskrig starter, skrev Medvedev på Twitter, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti.

Onsdag formiddag sier Polens president Andrzej Duda at det ikke er noe som tyder på at hendelsen tirsdag kveld, hvor to personer mistet livet, var et bevisst angrep. Han sier også at det trolig var en ukrainsk luftvernrakett som hadde kommet ut av kurs.

Overrasker ikke

Medvedevs utspill overrasker ikke den pensjonerte generalløytnanten Arne Bård Dalhaug.

- Medvedev har jo de siste månedene skrevet og sagt veldig mye som er veldig lite veloverveid, sett med de fleste observatørers øyne, sier Dalhaug på Dagbladet TV.

MISSIL: USA mener at det var en ukrainsk rakett som traff den polske landsbyen Przewodow tirsdag kveld, under et forsøk på å skyte ned et russisk missil. Reporter: Amalie Bernhus Årtun. Video: Reuters / Twitter. Vis mer

Den tidligere russiske presidenten har helt siden krigen brøt ut kommet med en rekke utsagn som har fått mange til å reagere.

- Seriøs og balansert

- Han har jo gått fra å være en seriøs og balansert politiker, etter russisk målestokk, til å bli en som gir uttrykk for ganske rabiate holdninger når det gjelder krigen i Ukraina, sier han.

- Så det han skriver her føyer seg bare i rekka over ting han har sagt og skrevet tidligere. Han har også uttalt seg svært uansvarlig rundt bruken av atomvåpen tidligere og om at det er nødvendig med en avnazifisering av Ukraina. Han har langt på vei tatt til orde for etnisk rensing i Ukraina, sier Dalhaug.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer