Fikk lastebil på taket:

- Ganske uvirkelig

Telefonen John Eivind Gunnes fikk tirsdag formiddag var uvanlig. Synet som møtte ham da han kom hjem, var enda merkeligere.

HER ENDTE FERDEN: Da lastebilen stanset i bakken, klarte den ikke lenger å kjøre. Den begynte å skli bakover, og endte her - på taket til John Eivind Gunnes. Foto: John Eivind Gunnes
HER ENDTE FERDEN: Da lastebilen stanset i bakken, klarte den ikke lenger å kjøre. Den begynte å skli bakover, og endte her - på taket til John Eivind Gunnes. Foto: John Eivind Gunnes Vis mer
Publisert

Han var på jobb noen minutter unna hjemmet i Soknedal i Trøndelag da telefonen kom i 10-tida tirsdag formiddag.

En kompis ringte John Eivind Gunnes og ba ham om å komme seg hjem, og det fort.

Bare noen minutter seinere kjørte Gunnes opp oppkjørselen sin og ble møtt av et syn han aldri kommer til å glemme.

- Det var ganske uvirkelig, sier Gunnes til Dagbladet om det som møtte ham.

BILULYKKE: Anders Kirk Johansen, nevøen til Lego-overhodet Kjeld Kirk Kristiansen, tok sin Suzuki Jimny til en verdi på 356 000 kroner ut på isen. Det gikk slik. Video: Anders Kirk Johansen Vis mer

Ingen personskader

Som både Adressa og NRK meldte tidligere tirsdag, ble huset til Gunnes, rettere sagt taket på et tilbygg, endestasjon for en ulykke.

En lastebil som skulle opp veien som går langs huset, måtte stanse for motgående trafikk. På grunn av føret skal ikke sjåføren ha klart å fortsette ferden oppover, og begynte å skli bakover.

Til slutt sto bakenden planta oppå taket til Gunnes.

Bildet øverst i denne saken tok Gunnes da han var kommet hjem bare noen minutter seinere.

- Jeg var litt varm i toppen da jeg så det, men så lenge det ikke skjedde noen personskader, og skadene bare er materielle, må man bare si seg fornøyd, sier han til Dagbladet.

KRASJ: Glatt føre gjør at en ulykke raskt blir til to. Video: KameraOne Vis mer

Rev opp ytterdøra

For huset består av to boenheter: En del hvor Gunnes og hans to tenåringsdøtre bor, og en del Gunnes leier ut.

Ingen var hjemme da ulykken skjedde, med unntak av den engelske staffordshire bull terrieren til Gunnes.

- Jeg fikk revet opp ytterdøra og fikk han ut, men han reagerte jo bare på samme måte som når jeg kommer hjem fra jobb til vanlig, sier Gunnes, og ler.

Han er ved godt mot, tross de mange skadene ulykken har forårsaket på huset hans.

- Jeg har tenkt den tanken en del, at det var bra at det skjedde da det skjedde - at ingen var hjemme. Huset har fått store skader, men det har vært hell i uhell, sier Gunnes.

ULYKKE: Jan Kristian Simensen fikk en uhyggelig overraskelse da han var ute på kjøretur. Video: Jan Kristian Simensen. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

Store skader

Et hull i taket på tilbygget hvor lastebilen endte, sprekker i vegger og i takplater, dører som ikke vil igjen. Det er bare deler av fasiten over ødeleggelsene så langt.

En takstmann var innom huset tirsdag for å evaluere skadeomfanget, og kommer tilbake seinere i uka, forteller Gunnes.

- Huset er forskjøvet, så man får ikke lukket dørene inne, og man må sparke opp og igjen ytterdøra for å komme inn og ut, men vannet går og strømmen fungerer, sier han.

Da Dagbladet ringer Gunes har han nettopp fått i seg en matbit.

- Jobben i kveld blir å tekke over taket med en presenning, sier han.

DELER FALLULYKKE: På vei ned fra fjellet snublet Jostein over en stein og falt nedover fjellsiden. Han stoppet heldigvis to meter fra kanten av stupet. Video: 330-Skvadronen / Facebook Vis mer

- Forholdsvis slak bakke

I 14.30-tida fikk et bergingsselskap lastebilen vekk fra taket, og det er mulig å bo i huset.

- Jeg har god dialog med transportselskapet, og de forteller meg at jeg ikke skal bli skadelidende som følger av dette, sier Gunnes.

Dagbladet har vært i kontakt med det aktuelle selskapet. Slik de ser det, var føret utslagsgivende i ulykka, og forteller at sjåføren av lastebilen er uskadd.

- Sjåføren var på tur opp til et gårdsbruk for å laste kylling. Så møtte sjåføren en taxi og måtte stoppe i det som egentlig er en forholdsvis slak bakke. Samme bil hadde kjørt opp bakken halvannen time tidligere, men det var kommet mye snø og det var glatt, og bilen begynte nå å skli bakover, sier den daglige lederen for selskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer