- Går aldri på 36,9!

Navn: Evy-Ann Midttun Alder: 56 Yrke: Fylkesordfører i Finnmark (Ap)

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Evy-Ann Midttun vil ha makt. Hun buldrer fram og kjemper for sin posisjon med så vel aksepterte som provoserende metoder. Hun kunne ikke ha drømt om å ha gjort som sin partileder og steget snufsende ned fra tronen med hakeslepp og bitterhet ved magre 36,9 prosent.
  • - Finnmark er et rødt fylke, basta! fastslår Evy-Ann og byr seg med all sin ynde fram for Fremskrittspartiet. Og Hagens gutter i nord faller for fristelsen og sikrer et omstridt gjenvalg; pytt, pytt om de dagen før hadde inngått kontrakt med de borgerlige for å kaste nettopp Evy-Ann.
  • At velgerne ga henne et skikkelig skallespark, bryr hun seg ikke om. Finnmark Ap er et slags gjenferd fra partiets mørkeloft, fylkespartiet i nord er bortskjemt med suveren makt og slik skal det helst fortsette.
  • Evy-Ann og noen sterke menn styrer, oppkomlinger må gå en lang skole før de kan gjøre seg håp om posisjoner. Her er det det tunge sosialdemokratiet som regjerer i kraft av erfaring og autoritet, men på tross av dramatisk redusert velgeroppslutning.
  • Omgjengelige Evy-Ann elsker sin jobb og sin landsdel. Hun står på og har oppnådd resultater. Banker neven i bordet og blir rød i ansiktet når det trengs, og hvisker med rette vedkommende når det er metoden. Av og til kan munnen løpe fortere enn fornuften klarer å holde følge. Da må hun svømme med kraftige tak for å komme seg på land. Som i valgkampen. Hun lot falle en bemerkning om at noen fagorganiserte var late.
  • Oi, oi, det ble ramaskrik. Partislitere skrev leserbrev og meldte seg ut av partiet. De hyttet med sine arbeidsnever mot et maktmenneske de følte svevet høyt der oppe. Evy-Ann ventet og håpet at stormen ville legge seg, men krøp til korset og skrev et unnskyldende leserbrev. Hun hadde jo ikke ment det slik.
  • Også etter forliket med forhatte Fremskrittspartiet får Evy-Ann pepper. Trofaste medlemmer holder for nesa, samarbeidet stinker, og de melder seg ut. Men Evy-Ann er glad for fire nye år på Finnmarks-toppen. Nå skal hun prøve å holde sammen et herjet parti i den viktigste debatten nordpå - samenes rettigheter til land og vann. Noen vil gi samene rettigheter som urfolk, andre insisterer på at alt må være som før.
  • Evy-Ann Midttun manøvrerer nok langs kompromissets kurs også her. Men det blir ei tung økt. Noen pusterom får hun i utallige og alltid like banebrytende møter med gjestfrie russere som synes Evy-Ann er ei kjempejente.