Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Går av - beholder millionlønn

Til tross for at Vy-sjef Geir Isaksen vil tiltre en rådgiverstilling, vil han beholde 80 prosent av årslønna, ifølge NRK.

GÅR AV: Geir Isaksen fratrer sin stilling som konsernsjef i Vy. Foto: NTB Scanpix
GÅR AV: Geir Isaksen fratrer sin stilling som konsernsjef i Vy. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fredag formiddag kunngjorde Geir Isaksen at han fratrer sin stilling som konsernsjef i Vy. Isaksen sitter inntil en ny konsernsjef er på plass, og går deretter over i en rådgiverstilling.

Millionlønn

I den nye stillingen vil Isaksen ha en årslønn på 3,2 millioner kroner, melder NRK. Dermed beholder han 80 prosent av sin tidligere årslønn.

Leder i Norsk Jernbaneforbund, Jane B. Sæthre, synes avtalen er pussig. Leder i Norsk Lokomotivforbund, Rolf Ringdal, mener at lederlønningene i Vy er for høye.

- Vi mener at en leder skal ha lønn etter ansvar og posisjon, men lønna bør ikke være på 3, 4 eller 5 millioner kroner i året. Det er et tankekors at et hundretall personer har lederlønninger i jernbanesystemet etter oppdelingen av jernbanesektoren, sier Ringdal til NRK.

Går av

Isaksen har vært sjef for NSB og deretter Vy siden 2011.

- Jeg har i henhold til min ansettelsesavtale en rett til å gå over i en rådgiverstilling i selskapet etter fylte 64 år, og har kommet til at tida nå er moden for å gjøre det, sier den avtroppende Vy-sjefen i en pressemelding.

- Jeg vil stå i stillingen inntil ny konsernsjef tiltrer, og føler at jeg kan overlevere en veldrevet virksomhet med mange flotte og motiverte medarbeidere, sier han videre.

Styret i Vy har nedsatt et ansettelsesutvalg som skal lede prosessen med å finne ny konsernsjef.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media