Går av etter Muhammed-sensur

Sveriges utenriksminister Laila Freivalds går av. Kan ha brutt grunnloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På en pressekonferanse på Rosenbad offentliggjorde Freivalds selv og statsminister Göran Persson at den utskjelte utenriksministeren slutter, i forbindelse med en granskning som nå blir satt i gang mot henne.

- Det er til skade for regjeringen, for partiet og for UD, og derfor velger jeg å gå av, sier Freivalds ifølge Aftonbladet.se på pressekonferansen som ble innkalt av statsministeren.

- I går hadde jeg en pressekonferanse i Brüssel om Hviterussland. Ingen av journalistene var interessert i den saken, det var da jeg innså at det var umulig å fortsette, sier hun.

- Det var hennes eget valg, hevder statsministeren.

Stengte nettsted

Freivalds har vært i svært hardt vær i flere sammenhenger de siste månedene og årene, men avgangen tilskrives en fersk skandale i kjølvannet av bråket rundt Muhammed-karikaturene.

Partiet Sverigedemokraterna (SD) utlyste tidligere i år en egen tegnekonkurranse, hvorpå de publiserte karikaturer av profeten på hjemmesiden sin.

Men 9. februar ble websiden stengt ned, etter at firmaet som eide serveren siden lå på ble kontaktet av det svenske sikkerhetspolitiet Säpo og en tjenestemann i Utenriksdepartementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.